Goranka je novo ime autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo

Delnice – Građani su odlučili! Prema rezultatima jednomjesečne ankete građani su autocesti A6 Rijeka – Bosiljevo dali ime GORANKA.
U periodu od 3. ožujka do 2. travnja 2015. godine građani su na društvenim mrežama, portalima i slanjem kupona birali ime za autocestu A6 (Rijeka-Zagreb), između ponuđenih imena Primorka, Kvarnerina i Fiumanka, a mogli su slati i vlastite prijedloge imena.
Inicijativu je pokrenuo HNS Primosko-goranske županije, a prilikom objave rezultata “mini referenduma” zahvalili su se svim građanima koji su sudjelovali u njoj.
Anketu za davanje imena autocesti A6 (Rijeka-Zagreb) vidjelo je više od 60.000 Facebook korisnika, dok je u HNS-ov ured na riječkom Korzu ukupno pristiglo 428 kupona iz Novog lista.

U obje kategorije (Novi list i Facebook) pobijedilo je ime Goranka, koje je dobilo 43% Facebook glasova i 46% glasova iz kupona u Novom listu. Drugoplasirano ime Primorka dobilo je 33% glasova preko Facebooka i 28% glasova iz kupona u Novom listu, dok je ime Fiumanka dobilo 16% Facebook glasova i 19% glasova iz kupona u Novom listu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari