Iz Policijske uprave podsjećaju: Utakmica Rijeka – Dinamo se snima!

Stadion Kantrida

Strastvenim nogometnim navijačima to i nije neka posebna novost, no iz Policijske uprave Primorsko goranske uoči subotnjeg derbija Prve Hrvatske nogometne lige HNK Rijeka – GNK Dinamo (Stadion Kantrida, 17 sati) podsjećaju da će se cijela utakmica snimati – odnosno, videonadzorom će se pratiti ponašanje navijača na tribinama, ali i oko stadiona.

Trebalo bi to biti dostatno upozorenje svima onima koji tribine Stadiona Kantrida možda, u svojoj nepromišljenosti i prevelikoj navijačkoj strasti, namjeravaju (zlo)rabiti za sve one radnje koje u konačnici mogu samo naštetiti, i financijski i nedaj Bože još gore, drugim navijačima, igračima i organizatoru utakmice – HNK Rijeci.

Naime, kako podsjećaju iz Policijske uprave Primorsko goranske, na utakmici se očekuje veći broj gledatelja, a budući da je navedena nogometna utakmica visokog sigurnosnog rizika, „temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača“.

Nadamo se da će i ovaj derbi Rijeke i Dinama proteći u pravom sportskom nadmetanju, bez izgreda na terenu i izvan njega, i da će i organizacijsku i sportsku pobjedu odnijeti – Rijeka.

Jer, „Rijeka ispred svih“ je sveti i moćni slogan u kojeg se svi zaklinjemo, ali istovremeno i slogan koji traži odgovornost svih nas!

Autor: Riječan.in

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari