OTKOVANO 30.000 KOMADA

Građani pohrlili u HNB po kovanicu s Pelješkim mostom: ‘Puno mi znači, to je naš najveći projekt’

Foto: HNB

Zainteresirani građani novu kovanicu od 25 kuna mogu nabaviti od danas na prodajnom mjestu Hrvatske narodne banke, prenose RTL Vijesti.

Povodom otvaranja Pelješkog mosta, Hrvatska narodna banka danas je u optjecaj pustila kovanicu od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta.

Autor idejnoga i likovnog rješenja akademski je kipar Damir Mataušić. Nova prigodna optjecajna kovanica otkovana je u Hrvatskoj kovnici novca i izdaje se u količini od 30.000 komada.

Kako piše Jutarnji list, ispred HNB-a se danas stvorio ogroman red građana koji su došli po kovanicu s Pelješkim mostom.

VIDEO DANA:

“Čekam kovanicu koja za mene puno znači. Pelješki most je jedan od najvećih projekata koje je Hrvatska napravila”, kazao je za Jutarnji list gospodin koji je po kovanicu došao čak iz Stubičkih Toplica.

Zainteresirani građani novu kovanicu od 25 kuna mogu nabaviti od danas na prodajnom mjestu Hrvatske narodne banke, a od 8. kolovoza i u određenim poslovnicama Partner banke i Zagrebačke banke.

O narudžbi i kupnji više možete saznati na stranicama HNB-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari