HAK izdao ‘posebno upozorenje vozačima’: Krećete na put? Pripazite na ovim pravcima!

Foto: Dalibor Urukalovic/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicam

Hrvatski autoklub (HAK) izdao je posebno upozorenje za vozače zbog najavljene nagle promjene vremena, a koja se očekuje za vikend.

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju, zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i idućeg vikenda, upozoravaju iz HAK-a.

24. kolovoza

U petak, 24. kolovoza, pojačanog prometa u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima (osobito na GP Bajakovo sa Srbijom).

25. kolovoza

Tijekom subote, 25. kolovoza, najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

26. kolovoza

U nedjelju, 26. kolovoza, očekuje nas, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području, što će zasigurno stvarati dodatne probleme za ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Duljih čekanja tijekom vikenda bit će na sljedećim cestama:

naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;
naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;
A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;
Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;
na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta;
u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;
na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Moguća su višesatna čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zbog čega predlažemo korištenje obližnjih graničnih prijelaza Tovarnik i Ilok.

Zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima.

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije, priopćili su iz HAK-a.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od tunela Tuhobić do čvora Vrata.

Gust je promet i pojačan priljev vozila na pojedinim graničnim prijelazima pa su moguća i duža čekanja.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Vijesti.hr
Foto: Dalibor Urukalovic/Dusko Jaramaz/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari