IMA SE MOŽE SE

HDZ-ov načelnik općine pred izbore dijeli ‘uskrsnice’ šakom i kapom: ”Svima po 500 kuna na ruke”

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Lokalni izbori su pred vratima, Uskrs je prošao, a u općini Seget očito će i u idućih mjesec dana sve biti u znaku najvećeg kršćanskog blagdana, točnije podjele uskrsnica.

“Svih prijašnjih godina pred Uskrs se obilazilo kuće i nosilo bakalare, kekse… Neki su dobivali po 200 kuna, ali ne više od toga. Ove se godine priča mijenja pa se skoro svima isplaćuje po 500 kuna, a zna se i zašto. Dolaze izbori, Vinko Zulim je očito politički uzdrman i valja posao pred izbore odraditi najbolje moguće, prenose Vijesti.hr

Dok sam čekala u redu za tih 500 kuna čovjek koji je stajao pored mene pokazuje mi papire sa svojom povijesti bolesti. Pitam ga zašto to nosi na predizanje uskrsnice, a on mi odgovara kako će na račun toga dobiti više novca. Samo odabrani ulaze u posebnu prostoriju u kojoj stoluje ‘šerif’, i njima se, kako se priča, isplaćuju veće svote novca.

Da stvar bude zanimljivija, među tim pustim svitom što čeka isplatu novca stoji i neki muški mrgud, krupni muškarac. A taj, sigurna sam, tu stoji kako ne bi došlo do nereda. Tolika netransparentnost koja vlada u našoj općini još nije viđena i svi građani kojima je stalo do našeg mjesta, naše općine, tome trebaju kazati zbogom. I načelnika Vinka Zulima poslati u povijest”, kaže sugovornica za Slobodnu Dalmaciju.

Isplate su “na ruke” ispisane na listićima paragon-bloka, točnije isplatnicom na kojoj nema broja, naziva isplatitelja, ni naziva primatelja, ali ni pečata općine.

Mještani Segetu zaključuju kako se novac isplaćuje po kriteriju glasanja na predstojećim lokalnim izborima, odnosno glas za aktualnu vlast – više novca u ruci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari