HHO: Brojni navijački ispadi iako je na utamici bio i Davor Šuker

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su i utakmicu 27 kola Prve HNL-a između Rijeke i Dinama, te su na temelju direktnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja:

Utakmica na Kantridi odigrana je pred oko 7.000 gledatelja, među kojima se glasnim bodrenjem isticala Armada (navijačka skupina NK Rijeke), njih blizu 2.000, te oko 350 pripadnika BBB (skupina koja sebe predstavlja kao navijače NK Dinama). Uz njih se, neposredno uz BBB, ali u posebnom ograđenom prostoru, našlo i dvadesetak pripadnika BBB Fan cluba.

Osim glasnog navijanja, susret je obilježen i povećim brojem navijačkih ispada, koji su prošli bez ikakvog upozorenja službenih osoba, mada je susretu prisustvovao i predsjednik HNS-a, Davor Šuker, ujedno i novoizabrani član IO UEFE.

Armada je pred početak susreta složno otpjevala svoju vulgarnu interpretaciju popularne pjesme „Novih fosila“, što su ponovili u još nekoliko navrata uz podršku dobrog dijela gledališta. Od verbalnih ispada zabilježili smo uzvike „Purgerske pičke“ (9., 58. I 66. minuta), „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ (55. I 67. minuta), „Ubij, ubij purgera“ (48. I 56.), „Jebo vas Mamić“ (65.), „Šukeru Turčine, napuši se kurčine“ (87.), te na samom kraju susreta (90.+) zagrebačkim igračima „Cigani, Cigani“.

Kantridom su i ovom prilikom dominirali pirotehnički ispadi. Dimne kutije palile su se u 25., 26.(dvije), 29., 30., 33., 61., 70., i 73. minuti, a preko ograde gledališta, na tartan stazu, bačene su dvije u 27. minuti, pa potom u 28. I 29. minuti. Paljene su i baklje u 34, a u 35-oj minuti jedna je bačena na tartan stazu, da bi se isto dogodilo u 62. minuti kada su zapaljene dvije baklje, a jedna opet bačena preko ruba gledališta.

Posebno valja spomenuti vulgarno i rasističko vrijeđanje Zdravka Mamića kojemu su u tri navrata skandirali „Mamiću, Mamiću, govno smrdljivo, pičko četnička, mi te mrzimo“ (40., 55. i 84. minuta).

Dvije odvojene navijačke skupine Dinama
Dvije odvojene navijačke skupine Dinama

BBB su cijelo vrijeme susreta držali portret s prekriženom glavom Zdravka Mamića, a od njihova skandiranja spominjemo „Riječke pičke“ (12. minuta), „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“ (22., 43. I 47. minuta), „Ubij, ubij Srbina“ (87.), a u dva su navrata skandirali „Šugava Rijeko, prljavi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba“.

U 90- oj BBB ispaljuju jedan topovski udar. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka pripadnici Fan cluba počeli su bacati kamenje prema gledateljima na istočnoj tribini, a BBB su nastavili skandiranjem „Riječke pičke“ i „Šugava Rijeko…“.

potpisuje: HHO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja