Premijer Milanović posjetio gradilište trening kampa HNK Rijeke na Rujevici

Na poziv čelništva HNK Rijeke i Grada Rijeke, u Rijeci je u popodnevnim satima boravila delegacija Vlade RH predvođena premijerom Zoranom Milanovićem.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske prihvatio je poziv čelništva Rijeke da iz prve ruke vidi što se to u Rijeci, a prema planovima gradskih vlasti, zaklade Social Sport Gabriele Volpija, i čelnog čovjeka HNK Rijeke Damira Miškovića, gradi.

Miskovic predaje dres Rijeke
Milanović dobio dres Rijeke

Premijeru je predstavljen projekt izgradnje novog stadiona na Kantridi, a potom je s predstavnicima Grada Rijeke, čelništvom HNK Rijeke i pratećim osobljem krenuo prema Rujevici, gdje radovi na izgradnji trening kampa Riječana teku punom parom. Predsjednik Vlade RH sa zanimanjem je razgledao lokaciju izrazivši se pohvalno o projektu i naporima riječkih i međunarodnih investitora da Rijeci podare adekvatni trening kamp, ali i (prema projektu) velebni stadion kakav će sigurno biti na ponos ne samo Rijeke, već i cijele Hrvatske.

Podsjetimo, trening kamp HNK Rijeke u izgradnji je infrastrukturni kompleks sastavljen od više nogometnih igrališta, koji ima za cilj zadovoljiti razinu zahtjeva profesionalnog sporta i visokih kriterija podloga i uvjeta za trenažne procese kao preduvjet za ostvarivanje zacrtanih planova za budućnost mladih generacija Škole nogometa i seniorske momčadi.

U vrijeme do izgradnje novog stadiona na Kantridi trebao bi, sa svojim najvećim igralištem i gledalištem koje će primati nešto više od 5 tisuća posjetitelja, poslužiti i kao zamjenski stadion koji će – nadamo se – udovoljiti i svim UEFA-inim standardima za odigravanje europskih utakmica.

foto: rijeka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari