HIDROAVIONI OD PONEDJELJKA U NOVALJI: Let do riječke rive trajat će 23 minute!

U ponedjeljak 6. lipnja u 13:30 sati održat će se svečano otvaranje hidroavionskog pristaništa u Novalji

Od ove sezone u Novalji starta putnička linija hidroavionom koja će je svakodnevno povezivati sa Splitom i Rijekom. Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, tvrtkom sa sjedištem u Splitu, koja već povezuje brojne destinacijama diljem Hrvatske te leti prema dvije destinacije u Italiji.

Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Split iznosi 43 minuta, dok vožnja na relaciji Novalja – Rijeka traje samo 23 minute.

Kako smo već javljali OVDJE, uskoro se otvara i hidroavionsko pristanište u Rijeci.

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih „u jednom potezu“ vrlo brzo dovesti do željenog odredišta.

Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi turiste može preuzeti direktno na aerodromima, što je jako praktično ukoliko se radi o avio gostima i charterima. Statistike ukazuju da se boravak na destinaciji znatno skratio, a da je dolazak avio kompanijama, pogotovo onima low cost ili charterima sve poželjniji.

Osim brzine, komfora i sasvim ugodnih cijena karata, turisti dobivaju i novu, dodatnu mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan doživljaj letenja hidroavionom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari