HNS osudio skandal u Imotskom: ‘Muka mi je kad vidim da se spaljuje dijete…’

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Neprihvatljivo je i što su cijelom činu svjedočila mala djeca, poručili su iz HNS-a

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati osudila je govor mržnje na tradicionalnoj karnevalskoj povorci održanoj u nedjelju u Imotskom, tijekom koje je, pod krinkom karnevala, spaljena lutka istospolnog para koji drži figuru djeteta sa zvijezdom petokrakom na čelu.

“Argumenti” organizatora ovog sramotnog čina da su “ostali konzervativni i da se drže tradicije” ne drže vodu, jer čvrsto vjerujemo da dio hrvatske tradicije nije i ne smije biti mrziti drugačije od sebe. Neprihvatljivo je i što su cijelom činu svjedočila mala djeca, koja su u cijeloj priči, nažalost, dobila samo lekciju o tome kako mrziti i biti nečovječan, poručili su iz HNS-a.

Skandal u Imotskom pokazuje da borba za ljudska prava nikada ne smije stati i da ekstremizmima bilo koje vrste ne smije biti mjesta u društvu, navode u HNS-u.

“Muka mi je kad vidim da se spaljuje dijete, bilo ono crno, bijelo ili s petokrakom na čelu. To je sigurno osjetljivo pitanje za hrvatsko društvo, ali to je i pitanje hoće li se razmišljati koje će dijete ili čovjek sutra biti spaljen u Hrvatskoj, ili će Hrvatska napraviti jedan veliki civilizacijski iskorak i postati liberalno, napredno, slobodno društvo”, istaknuo je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

„HNS se nikada neće prestati boriti za liberalnu, naprednu, slobodnu Hrvatsku. Ako prešutimo danas, kada se spaljuje par s djetetom s petokrakom na čelu, onda je samo pitanje kada će spaljivati nekoga od nas, koji je možda drugačiji od njih“, rekao je Vrdoljak.

Nikada nije suvišno ponoviti da nitko ne smije biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi – seksualnoj orijentaciji, spolu, vjeri ili nacionalnosti. Vjerujemo da će nadležna tijela vrlo skoro stvari staviti na svoje mjesto, kao i da će na cijelu priču stići reakcija pravobraniteljice za djecu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari