Horvat: ‘Za Uljanik zainteresirana dva partnera, očekujemo još bar dvije ponude’

Dodao je da eventualni stečajni proces ne znači ujedno i gašenje brodogradilišta

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i predsjednik Uprave Uljanika d.d. Emil Bulić u petak su izjavili da u ovom trenutku postoje dva ozbiljna zainteresirana partnera za Uljanik grupu koja obavljaju dubinsko snimanje.

Riječ je zajedničkim snagama Fincantierija i Div grupe i jednom od naručitelja koji već gradi brodove u Uljaniku, australskoj Scenic grupi.

Horvat je nakon trosatnog sastanka s Upravom Uljanika d.d. izjavio da je optimističan, iako svjestan činjenice da je danas postavljen predstečajni upravitelj sa zadatkom da u slijedećih 15 dana identificira i sutkinji predstavi pravu sliku stanja u 3. maju, a kako 26. siječnja slična situacija očekuje i brodogradilište Uljanik u Puli.

Horvat je izrazio nadu da će do 25. siječnja doći do “barem još jednog odnosno dva iskazana interesa”, odnosno konkretne financijske ponude za strateško partnerstvo unutar Uljanik grupe.

Dodao je da eventualni stečajni proces ne znači ujedno i gašenje brodogradilišta.

“Stečaj ne znači i gašenje 3. maja, uključivo i proces koji će u jednom trenutku započeti i u Puli u Uljaniku. Dakle, stečaj nikako ne znači i gašenje brodogradnje. Ali još uvijek ne želim razgovarati o stečaju bez obzira na pokrenute postupke, ja sam još uvijek siguran da interes i za jedno i drugo brodogradilište postoji i to ozbiljan interes. I jedan i drugi partner koji su sada u data roomu i dva partnera za koje očekujem da do 18. uđu u data room, u mogućnosti su premostiti ovaj predstečajni pritisak koji kroz obveze 3. maja iznosi negdje oko 150 milijuna kuna”, kaže Horvat.

Upitan postoji li mogućnost izdvajanja 3. maja iz Uljanik grupe, Horvat je kazao da u ovom trenutku i od jednog i od drugog partnera iskaz interesa postoji za Uljanik grupu. Očekuje još i potencijalne partnere iz Ukrajine, koji su u korespondenciji s Ministarstvom iskazali interes za ulazak i u brodogradilište 3. maj i u brodogradilište Uljanik.

Isto tako, naveo je, očekuje iskaz interesa od strane kineskih partnera.
Vijesti.hr
Foto: Duško Marušić/Marko Lukunić/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views