PRAVOMOĆNO OSUĐEN

Horvatinčić i ovaj put izbjegao zatvor: ‘Procedura njegova zahtjeva trajat će tjednima’

Goran Stanzl/PIXSELL

U četvrtak se trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne

Horvatinčića se redovito može na kavama i šetnjama diljem Europe. Izjavio je da se liječio od raka kostiju, a sad ima rak želuca. Navodno mu se stanje opet pogoršalo. Poduzetnik Tomislav Horvatinčić pravomoćno osuđen zbog smrti talijanskog bračnog para Salpietro kojeg je usmrtio gliserom, a za sada je iza rešetaka bio samo mjesec dana, i to tijekom pritvora 2011. godine.

Zatražio odgodu

Posljednja u nizu pravnih vratolomija kojom je izbjegao Remetinec odigrala se prije nekoliko dana. Trebao se u četvrtak, 1. listopada, javiti na odsluženje zatvorske kazne, ali opet je zatražio odgodu, piše 24sata. Odgodu je zatražio zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Formalno, ovo mu je druga odgoda zbog zdravlja, a neformalno više vjerojatno ni on ne zna koliko puta je izbjegao zatvor. Novinari 24sata poduzetnika su ugledali kad je izlazio iz Hoto zgrade. Rekao je kako ide u posjet liječniku autom. Odšetao je do crnog Range Rovera sa zatamnjenim staklima i nestao negdje iza rampe.

”Ja se sad liječim i imam odgodu odsluženja, a kada dođe termin, odazvat ćemo se. Mi smo legalisti i nikakvih problema s tim nemamo”, rekao je ranije za 24sata Tomo Horvatinčić.

No opet je zatražio odgodu odlaska u zatvor.

“Ne mora se javiti u četvrtak dok se ne riješi zahtjev. Sudac treba tražiti mišljenje bolnice, to je procedura koja će vjerojatno potrajati nekoliko tjedana”, rekao je Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen za Index.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari