HRVATIN: Izaći na izbore nije samo pravo, nego i zajednička obaveza

Foto: fah

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin pozvao je birače da izađu na izbore za Hrvatski sabor, poručivši im da “izaći na izbore, nije samo pravo, nego i zajednička obveza”.

U demokratski provedenim izborima svaki je glas jednako važan i vrijedan, svaki glas jest i bit će ugrađen u temelje razvoja hrvatskog društva, izaći na izbore nije samo pravo, nego i zajednička obveza, naglasio je Hrvatin.

Posebno se obratio članovima biračkih odbora, pozvavši ih da svoju dužnost obave na “najbolji i najpošteniji način”.

Članovi biračkih odbora, osim predsjednika i njegova zamjenika, stranačke su osobe, preuzeli su veliku obvezu i pozivam ih da povjerenu im dužnost obave na najbolji i najpošteniji način, rekao je Hrvatin.

Precizirao je kako od biračkih odbora očekuje da svakom biraču koji dođe na biračko mjesto, omogući da glasuje u miru, na dostojanstven način, uz poštovanje prava na tajnost glasovanja.

Od biračkih odbora očekujem da spriječe svaki eventualni pokušaj utjecaja na birače kod samoga glasovanja, da osiguraju da se izborni rezultati na svakom biračkom mjestu utvrde pažljivo i pravedno, poručio je predsjednik DIP-a.

(HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari