LIJEČENJE U AMERICI USPJEŠNO

Video | ‘HRVATSKA, HVALA VAM!’ Ratnica Lava prvi put je sama prohodala. Njezina majka otkrila kada se vraćaju u Hrvatsku

Borili su se za liječenje u Americi i uspjeli. Djevojčica je ujedinila Hrvatsku u skupljanju gotovo dva i pol milijuna eura za skupi lijek. Više u videoprilogu!

“Mama, daj mi da hodam! Sama.” – bile su to riječi dvogodišnje Lave koja boluje od spinalne mišićne atrofije i trenutno se liječi u SAD-u.

I da, nakon mjesec i pol samostalno je napravila prve korake. Razgovarali smo s majkom djevojčice koja je ujedinila cijelu Hrvatsku.

“Najveći pomak i najveći korak je što je ona to sama tražila. Ona je sama rekla spusti me, ja hoću hodati. To je trenutak koji smo mi čekali kao roditelji. To je trenutak koji smo čekali kada će ona nadvladati jedan strah od pada”, kaže Lavina majka, Petra Petrušić.

Borili su se za liječenje u Americi i uspjeli. Djevojčica je ujedinila Hrvatsku u skupljanju gotovo dva i pol milijuna eura za skupi lijek.

“Planirani povratak u Hrvatsku je sredina, odnosno kraj osmog mjeseca. Naš generalni plan je da smo do kralja ljeta u Zagrebu i da oboje startaju novu pedagošku godinu u vrtiću”, kaže Petrušić za RTL Danas.hr.

Više pogledajte u videu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari