JEZIV TRENUTAK

Kamere snimile šokantan pad mosta: Betonski div srušio se pred ljudima, a pazite što su oni prvo napravili

Foto: You Tube screenshot

Svjedoci su odmah izvadili mobitele iz svojih džepova i počeli snimati

Most od četiri trake koji se gradi preko rijeke Ganges u istočnoj indijskoj državi Bihar srušio se drugi put u razdoblju od malo više od godinu dana, ponovno izazivajući pitanja o kvaliteti njegove izgradnje, piše CNN.

Video prikazuje dramatičan pad mosta dugog tri kilometra u rijeku u nedjelju, praćen oblakom ruševina i prašine koji se uzdiže u nebo i valovima koji se šire po svetoj rijeci.

Most Sultanganj srušio se dva puta od početka gradnje 2017. godine, prvi put u travnju prošle godine prije nedjeljnog katastrofalnog sloma. Nije jasno zašto je most srušen prošle godine ili jesu li ti problemi bili ispravljeni.

Na obali rijeke mogu se vidjeti mnoštva ljudi koji snimaju most i viču dok se ruši. CNN nije uspio potvrditi izvješća o eventualnim ozljedama.

U ponedjeljak je glavni ministar Bihara, Nitish Kumar, izjavio da je naredio istragu o incidentu.

U priopćenju u ponedjeljak, kanadska tvrtka za dizajn i inženjering koja stoji iza mosta, McElhanney, izjavila je da je svjesna “djelomičnog urušavanja” mosta i “duboko zabrinuta” za sigurnost i dobrobit onih koji su pogođeni incidentom.

Tvrtka će “surađivati s bilo kojom istragom”, dodaje se u priopćenju.

Prema McElhanneyu, očekivalo se da most ima četiri prometne trake i pješačku stazu te da pruži “važnu novu vezu preko Gangesa”.

Također se očekivalo da će olakšati gužve na tri postojeća cestovna mosta u toj državi, navodi tvrtka na svojoj web stranici.

Most Sultanganj nije jedini koji se srušio u Indiji u posljednjoj godini. Prošlog listopada, viseći most se urušio u gradu Morbi u Gujaratu, pritom usmrtivši 135 ljudi, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari