URUČILI NOTU

Hrvatska protjerala 24 djelatnika ruskog veleposlanstva od kojih je 18 diplomata

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je nota kojom se ruska strana obavještava o odluci o smanjenju broja osoblja

U Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je pozvan veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj kako bi se ruskoj strani i ovim putem izrazila najoštrija osuda brutalne agresije na Ukrajinu i brojnih počinjenih zločina, stoji u njihovom priopćenju.

“Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći. Naglašeno je očekivanje Republike Hrvatske da odgovorni za zločine budu privedeni pravdi”, naveli su.

Veleposlaniku Ruske Federacije uručena je, stoji u priopćenju, i nota kojom se, sukladno Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima, ruska strana obavještava o odluci Republike Hrvatske o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu, kojom se opseg diplomatskog predstavništva Ruske Federacije u Zagrebu reducira na razinu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Moskvi.

Zatraženo je, dakle, da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari