KONTAMINACIJA SALMONELOM

Provjerite jeste li ga kupili! Još jedan Kinderov proizvod povlači se iz trgovina

Foto: Pexels/Polina Zimmerman

‘Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik kontaminacije’, poručili su iz kompanije

U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u suradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija.

Stupajući na snagu odmah, proizvodi Kinder Surprise 120g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix 133g, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, se povlače.

Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlon, Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7 posto ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjoj razini. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

“Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije”, poručili su iz kompanije.

“Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača”, poručili su iz Ferrera d.o.o., pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari