CIJEPLJENJE PROTIV COVIDA

HZJZ objavio interaktivnu kartu procijepljenosti po općinama; Pogledajte kako stoji vaša!

‘Zelene županije’ još nemamo…

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je interaktivnu kartu procijepljenosti prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno grada Zagreba.

Tamnocrvenim nijansama označene su općine s najmanjim postotkom procijepljenosti, ispod 20 posto. Tu su samo tri općine: Vrhovine, Otok i Zrinski Topolovac.

Kartu možete pogledati OVDJE

Narančasta predstavlja procijepljenost od 30 do 39 posto. Nešto svjetlija nijansa narančaste predstavlja procijepljenost od 40 do 49 posto. Žuta boja je iznad 50 posto dok su zelene nijanse procijepljenost iznad 60 posto.

I dok je prije tjedan dana u toj kategoriji bila samo općina Sali, sada su joj se pridružili i Saborsko, Skrad te Baška na otoku Krku.

S procijepljenošću ispod 40 posto još je pet županija: Bjelovarsko-bilogorska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska, Zadarska i Splitsko-dalmatinska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari