U ZAGREBU

Imate kućnog ljubimca a preboljeli ste koronu? Sada možete provjeriti dišni sustav svoje životinje…

Photo: Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

Veterinarski fakultet u Zagrebu poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u istraživanju utjecaja boravka kućnih ljubimaca u kućanstvima s COVID-19 pozitivnim vlasnicima na njihovo zdravlje.

Iako je dokazano da kućni ljubimci nisu izvor infekcije za svoje vlasnike, na fakultetu žele vlasnicima želimo ponuditi mogućnost kliničkog pregleda kućnih ljubimaca u cilju ustanovljavanja znakova infekcije dišnog sustava.

Jednako tako nude i testiranje kućnih ljubimaca na prisutnost korona protutijela. Na Klinikama Veterinarskog fakulteta kućnim ljubimcima napravit će klinički pregled, uzeti uzorke krvi, obriske sluznica te rendgensku pretragu, pišu Vijesti.hr

Kako biste se prijavili za sudjelovanje u istraživanju, potrebno je imati pozitivni nalaz vlasnika i/ili ukućana (PCR ili brzi antigenski test) na COVID-19, dokaz o vlasništvu nad životinjom te ispuniti upitnik koji se nalazi na stranicama fakulteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari