U VARAŽDINSKOJ ŽUPANIJI

Umirovljenik lažnom policajcu predao nekoliko tisuća eura, policija savjetuje: ”Tražite službenu iskaznicu”

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Policija traga za muškarcem koji je 81-godišnjaku iz Gornjeg Vratna u Varaždinskoj županiji ukrao nekoliko tisuća eura. 

U subotu 30. siječnja netko ga je nazvao na telefon i predstavio se kao policijski službenik.

Predao mu nekoliko tisuća eura

Rekao mu je da su pronašli počinitelja kaznenog djela u kojem je bio oštećen, i da bi im trebao predati novac koji ima kod sebe rad usporedbe pronađenih novčanica. Potom je na njegovu adresu došao nepoznati muškarac koji mu je rekao da je policajac.

Umirovljenik mu je, ništa ne sluteći, predao nekoliko tisuća eura. Policija savjetuje građanima da ne puštaju u kuću nepoznate osobe, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ, javlja Večernji list.

”Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid. Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze. Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima.

Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži. Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove poput madeža, ožiljaka, tetovaža i sličnog”, savjetuju u policiji, prenose Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari