Ispovijest: ‘Osjećam nelagodu što sam donio koronavirus u Hrvatsku’

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Kažu kako vide da su poduzete sve mjere zaštite te kako svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom

Blizanci zaraženi koronavirusom poručili su da se dobro osjećaju te da panika koja vlada je potpuno nepotrebna.

“Nije mi na kraj pameti bilo da bih se mogao zaraziti. Čak i kad sam se vratio, i kada se počelo govoriti o širenju koronavirusa u Italiji, nisam mislio da bih mogao biti zaražen. Budimo realni, tko bi za sebe pomislio da je baš on taj prvi u zemlji koji će dobiti virus koji je globalna tema skoro dva mjeseca”, kazao je za Jutarnji list blizanac koji je prvi u Hrvatskoj obolio od novog virusa.

U ponedjeljak je dobio temperaturu, no kažu mislili su da je u pitanju obična temperatura. Majka je prva koja se zabrinula i počela povezivati to s putovanjem na kojem je bio.

“Kad mi je završio radni dan krenuo sam kući. Mama mi je javila da će po brata doći sanitet. Zapravo sam došao točno u tom trenu”, ispričao je drugi brat.

Izgledalo je pomalo černobilski, smiju se braća.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni

“Sanitetsko vozilo, ljudi odjeveni od glave do pete, tako da im se jedva oči vide. Pod mjerama sigurnosti stigao je u Zaraznu. Tu je počela procedura. Upitnik gdje sam bio, mjerenje temperature, vađenje krvi, bris nosa i usta, EKG, rendgen pluća i srca, i za kraj – izolacija do nalaza”, kaže prvi oboljeli brat i dodaje kako mu nije bilo svejedno.

Soba u kojoj borave zaključana je i gotovo nitko ne ulazi. Sami mjere temperaturu, razinu kisika u krvi i otkucaje, a osim toga, videonadzorom su pokriveni 24 sata.

S liječnicima razgovaraju preko interfona ili mobitelom. Što se samog zdravstvenog stanja tiče, osim temperature koja nije prelazila 38 stupnjeva Celzijevih.

Jedan brat nema druge simptome, drugi osjeća malo bolova u mišićima i zglobovima. “ali ništa strašno”.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni. Kažu kako vide da su poduzete sve mjere zaštite te kako svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom. Osim nadležnih liječnika, kontaktira ih i ravnateljica, zbog čega zahvaljuju svima u bolnici, ali i prijateljima i kolegama na porukama podrške.

“Jedino što još želim reći jest to da osjećam nelagodu zbog toga što sam donio koronavirus u Hrvatsku. Vjerujte mi, da sam znao, ne bih otišao na put. Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog boravka u Sjevernoj Italiji nije bio zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa. Panika se proširila u petak navečer, kad sam se već vratio u Hrvatsku”, zaključio je prvi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari