Ispovijest: ‘Osjećam nelagodu što sam donio koronavirus u Hrvatsku’

Idi na originalni članak
Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Kažu kako vide da su poduzete sve mjere zaštite te kako svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom

Oglas

Blizanci zaraženi koronavirusom poručili su da se dobro osjećaju te da panika koja vlada je potpuno nepotrebna.

“Nije mi na kraj pameti bilo da bih se mogao zaraziti. Čak i kad sam se vratio, i kada se počelo govoriti o širenju koronavirusa u Italiji, nisam mislio da bih mogao biti zaražen. Budimo realni, tko bi za sebe pomislio da je baš on taj prvi u zemlji koji će dobiti virus koji je globalna tema skoro dva mjeseca”, kazao je za Jutarnji list blizanac koji je prvi u Hrvatskoj obolio od novog virusa.

U ponedjeljak je dobio temperaturu, no kažu mislili su da je u pitanju obična temperatura. Majka je prva koja se zabrinula i počela povezivati to s putovanjem na kojem je bio.

“Kad mi je završio radni dan krenuo sam kući. Mama mi je javila da će po brata doći sanitet. Zapravo sam došao točno u tom trenu”, ispričao je drugi brat.

Izgledalo je pomalo černobilski, smiju se braća.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni

“Sanitetsko vozilo, ljudi odjeveni od glave do pete, tako da im se jedva oči vide. Pod mjerama sigurnosti stigao je u Zaraznu. Tu je počela procedura. Upitnik gdje sam bio, mjerenje temperature, vađenje krvi, bris nosa i usta, EKG, rendgen pluća i srca, i za kraj – izolacija do nalaza”, kaže prvi oboljeli brat i dodaje kako mu nije bilo svejedno.

Soba u kojoj borave zaključana je i gotovo nitko ne ulazi. Sami mjere temperaturu, razinu kisika u krvi i otkucaje, a osim toga, videonadzorom su pokriveni 24 sata.

S liječnicima razgovaraju preko interfona ili mobitelom. Što se samog zdravstvenog stanja tiče, osim temperature koja nije prelazila 38 stupnjeva Celzijevih.

Jedan brat nema druge simptome, drugi osjeća malo bolova u mišićima i zglobovima. “ali ništa strašno”.

Tretmanom u bolnici su prezadovoljni. Kažu kako vide da su poduzete sve mjere zaštite te kako svi tamo rade s maksimalnom ljubavi i pažnjom. Osim nadležnih liječnika, kontaktira ih i ravnateljica, zbog čega zahvaljuju svima u bolnici, ali i prijateljima i kolegama na porukama podrške.

“Jedino što još želim reći jest to da osjećam nelagodu zbog toga što sam donio koronavirus u Hrvatsku. Vjerujte mi, da sam znao, ne bih otišao na put. Odgovorno tvrdim da u vrijeme mog boravka u Sjevernoj Italiji nije bio zabilježen niti jedan slučaj koronavirusa. Panika se proširila u petak navečer, kad sam se već vratio u Hrvatsku”, zaključio je prvi oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj.
Vijesti.hr

Exit mobile version