ISTARSKI 'JAWS'

Istrijan kod Labina ulovio malog morskog psa, no onda je došao jedan veći: ‘Bilo je kao u filmu…’

Foto: Facebook/Matej Njavro

Bilo je lijepo vrijeme – malo valovito, idealno za loviti raže…

Konobar u jednom rabačkom hotelu, Emil Sotler iz Labina, ulovio je kod rta Crna Punta malog morskog psa teškog oko sedam kilograma, piše Glas Istre.

Emil se ribolovom bavi od svoje 13. godine. “Najčešće lovim kod Crne Punte i Ravni. Dok sam imao batanu lovio sam puno više, ali kada je smrtno u ribolovu nastradao moj prijatelj Adam Vlačić, prodao sam batanu i ostavio se neko vrijeme ribolova”, prepričava Sotler.

Prije ovog morskog psa imao je i veće ulove, ali nije s njima izlazio u javnost. “Prije 8-9 godina ulovio sam ugora od 31 kilogram i 60 grama, ulovio sam i goluba od 18 kila, raže od preko 6 kilograma…”, nabrojio je Sotler.

Tog dana, kada je ulovio malog morskog psa, kaže bilo lijepo vrijeme – malo valovito, idealno za loviti raže…

“Išao sam loviti parangalom. Ulovio sam najprije jednu ražu a zatim kokota. Odjednom sam osjetio jak trzaj, nikad takav”, prepričava. Kada je digao parangal, ono što je izvukao malo ga je uplašilo – bio je to morski pas!

Tu avantura nije stala. “Odjednom je iz mora izronio još jedan, veliki morski pas, modrulj od oko 2,5 metra. Digao se gore na barku, vidio sam mu ralje. Bilo je kao u filmu!”, priča Sotler.

Njegova je barka bila duga skoro pet metara, a morski pas ju je, kaže, dobro zaljuljao. “Udario je repom i pomaknuo motor kao od šale, kao da je kutija šibica. Srećom je motor bio dobro vezan pa nije pao u more. Srce mi je ušlo u pete, pitao sam se – što bi bilo da sam ja pao u more?”, kazuje.

Svoj ulov, malog morskog psa, pripremio je na istarski brodet, a ostatak bijelog mesa na pariški.

“Poznavajući ribu, moram reći da nema kvalitetnije od morskog psa. Bolja je od brancina, raže i zubatca”, zaključio je Sotler, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari