NISU TURISTI BLESAVI

Video | Istrijani skoro ostali prazni, a onda se sjetili: Cijene apartmana vratili na prošlogodišnje! Sada je sve bukirano

Izjalovile su se početne bombastične najave i pokazalo se da Hrvatska nije uvijek prvi izbor

Pomamili su se za zaradom i iznajmljivači na obali. No brzo ih je osvijestio lipanj, krenulo je i padanje cijena u strahu da apartmani u kolovozu ne ostanu prazni. Jeftiniji su do 60 posto, pa last minute ponude hvataju sve više i domaći turisti.

Pale su cijene – pokrenuo se booking! Turisti govore kako uvijek gledaju fotografije, a da misle na okvirnu cijenu koju su postavili te na blizinu mora.

Sniženja idu i do 60 posto, pa je moguće naći apartman za četiri osobe i za 100 eura po danu. Pristupačno i za domaće goste.

“Nebitno je dal ‘je ustvari ako je podignuta, a prije je bilo prejeftino, kuća je znači iznajmljena međutim problem je samo ako je nerealno procijenjena cijena i onda se to na tržištu korigira”, govori Igor Macan, vlasnik agencije za najam kuća i vila za odmor.

U Istri trenutačno nema praznih kuća za odmor kao krajem lipnja. Novost je da su cijene prošlogodišnje!

“Generalno mi ne bi trebali težit tome da budemo jeftiniji već bi trebali težit da poboljšamo kvalitetu ne samo kuća nego cijele destinacije”, smatra Macan.

Barbara Marković, predsjednica Hrvatske udruge obiteljskog smještaja navodi: “Svi oni iznajmljivači koji su digli nerealno cijene sada snižavaju rapidno cijene i problem je što se te cijene ne snižavaju u odnosu na postotak na koji su podigli cijenu nego se snižavaju još niže u odnosu na samu destinaciju samim time se i urušava destinacija”.

Izjalovile su se početne bombastične najave i pokazalo se da Hrvatska nije uvijek prvi izbor.

“Imamo broj povećani novootvoenih smještajnih jedinica dakle potražnja nije onakva kao što smo mi očekivali u odnosu na proteklu godinu i 2019. tako da doista u ovom momentu dolazi do smanjivanja cijena”, rekla je Marković.

Vratila se i konkurencija, a inflacija je u Europi dobro pretresla džepove gostiju.

“Povjerenje se veoma brzo gubi dakle tu bi trebali biti jako jako sad pažljivi jer onaj efekat kad se gosti vrate nazad i ako nisu zadovoljni svojom vrijednošću za novac sasvim sigurno će utjecat na rezultate iduće turističke godine”, ističe Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Jedino najbolje i najskuplje dizajnerske kuće i vile koje premašuju i nekoliko tisuća eura na tjedan imaju svoje – vjerne goste, donosi RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari