ZNANSTVENICA I PSIHIJATRICA

Ivana Kekin postala predsjednica Nove ljevice: ‘Ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nova ljevica je izabrala novo vodstvo na petoj izbornoj Skupštini, održanoj 12. i 13. rujna uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a nova predsjednica je Ivana Kekin, pripćeno je iz te stranke.

Kekin, znanstvenica i psihijatrica u Klinici za psihijatriju KBC-a Zagreb, članica je Nove ljevice od njena osnutka 2016. godine, a za potpredsjednicu je izabrana saborska zastupnica Rada Borić koja je od kraja 2019. vodila stranku nakon što se dotadašnji predsjednik Dragan Markovina povukao iz aktivne politike.

Trećina članova i članica Skupštine sudjelovalo je na njoj uživo pod zaštitnim maskama, a njih dvije trećine on-line, a predstavljajući im se Kekin je naglasila da ”društvene nepravde snažno određuju status i breme koje pojedinac nosi. Zato je politički rad nužan jer ne možemo liječiti pojedinca ako ne liječimo društvo. Nova ljevica može biti lijek za naše društvo ako je u što većim dozama. Unatoč tome što je trenutni mainstream nakaradna politika koja je okrenuta samo prema sebi, u Hrvatskoj ima mjesta za ljevičarke i ljevičare i ljude koji prepoznaju i cijene artikuliranu lijevu misao”.

Kekin je i najavila nastup Nove ljevice na lokalnim izborima u svim sredinama u kojima stranka ima članove i članice, osnivanje stranačkih organizacija mladih, škole lokalne demokracije i jače povezivanje s lijevim strankama u zemlji, regionalno i međunarodno.

Stranačka skupština izabrala je i članove Izvršnog odbora u čijem su sastavu Gordana PasanecIgra Šain KovačevićNenad LjubićMartina UzelacIvan SlavicaDimitrije Birač i Karlo Pilko, kao i Nadzornog odbora u kojem sjede Mauro SirotnjakJan Težak i Leila Topić.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari