AKO STE PLANIRALI NEKAMO IĆI

Iz banaka poručuju da se za Staru godinu opskrbite gotovinom: ‘Kartice neko vrijeme neće raditi’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘U ovim zadnjim trenucima banke imaju jako puno paralelnih poslova. Osim prelaska, imamo konverziju kredita, depozita, platni promet…’, objašnjava Perko

Direktorica Hrvatske udruge banaka Tamara Perko za HTV govorila je o skorašnjem uvođenju eura kao službene valute u Hrvatskoj.

“Puno je izazova, prelazimo u najtežu fazu prelaska s kune na euro. U ovim zadnjim trenucima banke imaju jako puno paralelnih poslova. Osim prelaska, imamo konverziju kredita, depozita, platni promet, a uz sve to moramo, naravno, držati i najviše sigurnosne standarde”, rekla je.

“Što se tiče samog prelaska u novogodišnjoj noći, neko kraće vrijeme kreditne kartice neće raditi, malo dulje neće raditi debitne kartice. Govorimo o satima, ne o danima. Tako da oni koji planiraju imati neke transakcije tijekom te noći, neka se opskrbe gotovinom. Tijekom dana 1. siječnja polagano će se u funkciju vratiti internetsko bankarstvo i platni promet. Već 2. siječnja trebalo bi sve funkcionirati u svim bankama, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari