Riječani, u subotu i nedjelju ne zaboravite kišobrane i jakne!

Ove godine, nažalost, klimatski uvjeti u dane uskršnjeg vikenda neće maziti Riječane, Primorce i Gorane.

Mada je pred nama vedar i sunčan petak (doduše, i prilično prohladan!), već tijekom noći na subotu očekuje se značajna promjena vremena. Stiže nam naoblačenje sa zapada koje će cijelu zemlju okupati kišom, a u gorskim područjima tijekom poslijepodneva i noći moguća su čak i susnježica i snijeg.

No vremenske neprilike u dane kada vjernici slave blagdan Uskrsa nisu nažalost rijetkost na području Rijeke i okolice. Prevrtljivo proljeće posebno je „nestašno“ na ovom našem području, pa se nerijetko dešavalo da bijele pahulje zabijele okolicu Rijeke i potkraj travnja, ili čak početkom svibnja.

Ipak, toliko drastičnu promjenu vremenskih prilika ne treba očekivati u predstojeće dane. Subota će biti izrazito kišna – sa zapada stiže jače naoblačenje što će već prijepodne na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj donijeti podosta oborina. Vjetar u subotu većinom slab, južni.

U gorskim područjima krajem subote i u noći na nedjelju mogući su i susnježica i snijeg.

U nedjelju nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, glavninom u prvome dijelu dana. U gorju još može biti snijega. Vjetar umjeren, na udare i jak sjeveroistočni, mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima!

U ponedjeljak se očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje još uz malo kiše, a vjetar će oslabjeti.

Autor: Riječan.in

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari