IZBJEGLIČKA KRIZA Prijelaz migranata u Sloveniju nastavljen i protekle noći

Prelazak migranata i izbjeglica u Sloveniju nastavljen je i u noći na nedjelju, a po podacima slovenske policije najviše ih je ušlo na području uz granični prijelaz Harmica Rigonce, njih dosad 2.500, dok se ubrzo očekuje i novi vlak koji je najavljen i u kojemu su 1.483 migranta.

Od počeka drugog izbjegličkog vala kroz Sloveniju je u nešto više od tjedan dana prošlo skoro 60.000 ljudi.

U prihvatnim centrima Brežice, Dobova i Rigonce u nedjelju ujutro bilo je smješteno ukupno 7.700 migranata, objavila je policijska uprava Novo Mesto a prenosi Hina, pa će se tijekom dana nakon registracije upućivati u druge centre širom države i prema izlaznim točkama za odlazak u Austriju.

U najvećem tranzitnom centru za prelazak migranata u Austriju, grijanom šatorskom naselju u Šentilju, gdje je proteklih dana bilo više incidenata, pa i samovoljnih izlazaka migranata koji su prelazili u Austriju nakon probijanja policijskog kordona, tijekom noći je bilo mirno, kamp se postupno prazni, pa će u njega tijekom jutra biti prebačeno oko 500 migranata koji su noć proveli u prihvatnom centru u Celju.

Slovenija je proteklih dana izražavala veliko nezadovoljstvo postupcima Hrvatske koja po njenim tvrdnjama upućuje migrante na slovensku granicu bez dogovora i potrebne koordinacije.

Ako se ta praksa ne prekine, Slovenija bi mogla potpuno zatvoriti svoju granicu s Hrvatskom, ne čekajući da granice za migrante zatvore Njemačka i Austrija, zaprijetio je u subotu prilikom posjeta jednom izbjegličkom kampu slovenski predsjednik Borut Pahor, dodajući da slovenska vlada ne smije dopustiti da u njoj nakon zatvaranja granica u zemljama koje primaju migrante ostane “džep” u kojemu bi se našlo više tisuća migranata za koje ne bi mogla adekvatno brinuti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari