IZBORI 2015. Karamarko: grčevito traže još jedan mandat a nisu ništa napravili

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u subotu u Krapini da će Domoljubna koalicija znati upravljati zemljom trezveno i racionalno kako bi uvela zemlju u novu fazu boljeg života, a za aktualnu vlast je rekao da je relativizirala hrvatsku državu, domoljublje, branitelje i da grčevito želi još jedan mandat iako u ovom nije ništa napravila.

Pred oko dvije tisuće članova i simpatizera u sportskoj dvorani na predstavljanju liste za III. izbornu jedinicu, Karamarko je najavio pobjedu na parlamentarnim izborima uz poruku da je HDZ spreman uvesti Hrvatsku u novu fazu boljeg života. Prvi čovjek HDZ –a uputio je niz kritika prema aktualnoj vlasti prozvavši je, među ostalim, da relativizira hrvatsku državu, domoljublje, branitelje. Zapitao se kako neki mogu Hrvatsku nazvati slučajnom državom. Državu za koju je život dalo 15.000 ljudi, državu koju su sanjali naši pradjedovi, za koju se išlo u rat i ginulo. Prozvao je vlast i zbog odnosa prema braniteljima. I tu se zapitao kako netko može izjaviti da im šator u Savskoj 96 smrdi. Zar im smrde branitelji ili ideja hrvatske države?, upitao je Karamarko.

Za aktualnu je vlast ustvrdio da u protekle četiri godine nije ništa napravila, a sada grčevito želi još jedan mandat. Kaže da to nisu zaslužili zbog svog odnosa prema narodu, braniteljima, žrtvama Domovinskog rata. Ova država nije zaslužila egzodus mladih od 100 tisuća koji je najvjerojatnije još veći, rekao je i dodao da je ova vlast ugušila između 80 i 100 tisuća radnih mjesta, te je nazvao lažnom tvrdnju, koju u predizbornom spotu govori Milanović, da se tjedno otvara 500 novih radnih mjesta. Karamarko je izjavio da se u posljednjih mjesec dana izgubilo 13.313 radnih mjesta.

Nezaposlenost pada zbog velikog odlaska iz Hrvatske, a vlast koja je, rekao je Karamarko, “brutalna i lažljiva, kriju brojku da pada i zaposlenost”.
Naglašava da je neoprostivo to što ova vlada radi gospodarstvu, tisuće upropaštenih OPG-ova i samo u Zagrebu ugašenih 2.000 obrta. Ponovio je i da je aktualna vlast zadužila državu u 3,5 godina za 100 mld kuna, što je jednako dugu svih vlade prije nje. Iza tog zaduživanja nema investicija, ističe Karamarko. Dodao je i da iza ove vlade neće ostati ni jedna ploča s završenom investicijom, nego samo ploče s ćirilicom u Vukovaru.

Karamarko je najavio „rat“ uvozničkom lobiju koji je na koljena bacio hrvatskog seljaka i poljoprivredu. Za cilj, na kraju četverogodišnjeg mandata, najavio je prestanak uvoza hrane ili barem smanjenje njenog veće dijela.
Za sjever Hrvatske najavio je da mora biti „lokomotiva“ zemlje te je najavio porezno rasterećenje koje bi gospodarstvenicima i poduzetnicima trebalo olakšati rad. Aktualnu vlast optužio je za porezni presiju jer tim novcem u javnim službama plaćaju stranačke ljude koje su tamo „ugurali“. Dodao je da ne voli riječ „uhljebe“.

Što se tiče depopulacije u Hrvatskoj, rekao je da će se preokrenuti trend smanjenja broja Hrvata. Kaže da ih do 2050. neće biti 700 tisuća manje, kao što predviđaju statistički pokazatelji, već 700 tisuća više. Novce za najavljenu mjeru, 1.000 eura za svako novorođenče, namaknut će uštedama poput smanjenja plaće članovima Vlade i saborskim zastupnicima za 25 posto. Najavio je da su na redu i razne agencije ili zavodi te dotacije udrugama.
Za ankete je rekao da vodeći žele njima kreirati javno mijenje i da je prema anketama HDZ uvijek trebao gubiti na izborima, dok činjenice pokazuju drugačije, pobjede u zadnje 3,5 godina. Karamarko je rekao da nije bili lako preuzeti stranku prije 3,5 godina kada je ona polako gubila članove. Svima onima koji su ostali uz stranku uputio je zahvalu, a onima kojima je stranačka iskaznica služila da namire sebe i svoju rodbinu, poručio je da toga više nema i neka sami napuste stranku ako to još nisu učinili.

Karamarko je u Krapini istaknuo zasluge prvog predsjednika Franje Tuđmana kojeg je, kao i nekoliko govornika prije njega, nazvao najvećim hrvatom 20. stoljeća. Posebno je pozdravio i prisutnog bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana Jarnjaka, kojeg je uz Franju Tuđmana, okarakterizirao kao još jednog velikog sina Hrvatskog zagorja.

Na kraju je najavio pobjedu 8. studenog uz poruku da će Domoljubna koalicija znati upravljati zemljom trezveno i racionalno i da će je znati uvest u fazu novog, boljeg života.

Uz Karamarka na skupu su, među ostalim, govorili i prvi čovjek Hrasta, Ladislav Ilčić koji je pozvao na poštivanje hrvatskih vrijednosti poput vjere u Boga, obitelji i rada te istaknuo da su to temeljne vrijednosti hrvatskog naroda i posebno izražene u Hrvatskom zagorju. Predsjednik HSS-a Branko Hrg poručio je da koalicija ima snažan program za oporavak poljoprivrede i sela.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari