IZBORI 2015. Butković: Odmor Kolindi Grabar Kitarović dok je bila veleposlanica nije platio Novi Vinodolski nego ja osobno!

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i prvi na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije za 8. izbornu jedinicu Oleg Butković rekao je u petak kako očekuju iznimno dobar izborni rezultat i to zato što dosadašnja koalicija na vlasti “nije položila ispit” i tijekom mandata zapostavila Rijeku, Primorsko-goransku županiju i Istru.

Na novinarski upit da komentira tvrdnje da je Grad Novi Vinodolski, gdje je on gradonačelnik, platio odmor sadašnjoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović dok je bila veleposlanica, Butković je rekao da njen odmor nije platio grad, nego on osobno. Istaknuo je da Grabar Kitarović dugi niz godina, skoro svake godine, dolazi u prijateljske posjete kod njega u Novi Vinodolski.

Na predstavljanju kandidata u toj izbornoj jedinici, Butković je rekao da je aktualna vlada odustala od svih velikih infrastrukturnih projekata pout autoceste do Žute Lokve, nizinske željezničke pruge Rijeka-Zagreb i time nisu iskoristili prednosti Rijeke i ovoga kraja, a Domoljubna koaliciija namjerava pokrenuti i dovršiti te projekte, te modernizaciju riječke zračne luke i dovršiti izgradnju istarskog ipsilona. Za sve to ima novca u europskim fondovima, samo su potrebni sposobni ljudi za realizaciju, rekao je.

Domoljubna koalicija namjerava u sljedećem mandatu omogućiti otvaranje 100.000 novih radnih mjesta, smanjiti nezaposlenost za pet posto te za isto toliko postotaka povećati mirovine. Istaknuo je da se planira smanjenje od pet posto PDV-a samo na dječju hranu i potprepštine. Bitno je i jačanje domoljubrlja, da znamo što smo i tko smo, zaključio je Butković.

Ponovio je da su predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović i njegova vlada najodgovorniji za “demografsku i gospodarsku stagnaciju” toga područja.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari