IZBORI 2015. E-learning tečaj za biračke odbore

Za potrebe rada biračkih odbora na redovitim biračkim mjestima u Hrvatskoj, njih 6. 574, pripremljen je E-learning tečaj, koji bi im trebao dodatno pomoći u poslu, tečaj je dostupan na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Preferencijsko glasovanje i složeniji način rada biračkih odbora, razlozi su što će prvi rezultati parlamentarnih izbora, 8. studenoga, biti poznati kasnije nego inače, tek oko 22 sata.

Kako bi biračkim odborima pomogao da svoj posao odrade što brže i preciznije, DIP je prvo objavio opsežan Podsjetnik, a sada i E-learning tečaj koji slijedi njihove aktivnosti od preuzimanja izbornog materijala, do zatvaranja biračkog mjesta i utvrđivanja rezultata glasovanja. Svaka se tema sastoji od video sadržaja i tekstualnog dijela, a u nekima se nalaze i dijagrami koji sažimaju znanje o nekoj cjelini.

Mislimo da ćemo se na taj način dodatno približiti članovima odbora, posebno mlađima koji se bolje snalaze s tehnikom, kažu u DIP-u.

Zahvaljujući tečaju, članovi odbora brže će moći doći do željenih informacija, pa će, primjerice, na biračkom mjestu, preko pametnih mobitela, moći provjeriti je li vozačka dozvola dovoljna za identifikaciju promatrača.

DIP je isti tečaj, tada kao pilot-projekt, već primijenio na predsjedničkim izborima i zadovoljan je dobivenim rezultatima.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari