U Slavonski Brod dolaze prvi migranati iz Bapske i Opatovca, a stižu i vlakovima iz Šida

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 2 006 migranata, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 2 261 osoba.

I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, a od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 314 423 migranta.

Danas ujutro u Prihvatnom zimskom tranzitnom centru na Bjelišu u Slavonskom Brodu očekuje se dolazak prvih migranata vlakom iz Bapske i Opatovca. Iako je najavljeno da će se migranti od sutra dovoziti vlakovima iz Šida, njihov se dolazak očekuje već danas.

Iako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio zatvaranje prihvanog centra u Opatovcu s početkom rada zimskog centra u Slavonskom Brodu, u njemu će se održavati ‘hladni pogon’ za slučaj da ponovo bude potreba za aktivacijom, potvrdio je u utorak glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džimugović, prenosi Hina.

Inače, kroz centar u Opatovcu od početka migrantske krize prošlo je oko 300  tisuća ljudi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views