U Slavonski Brod dolaze prvi migranati iz Bapske i Opatovca, a stižu i vlakovima iz Šida

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 2 006 migranata, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 2 261 osoba.

I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, a od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 314 423 migranta.

Danas ujutro u Prihvatnom zimskom tranzitnom centru na Bjelišu u Slavonskom Brodu očekuje se dolazak prvih migranata vlakom iz Bapske i Opatovca. Iako je najavljeno da će se migranti od sutra dovoziti vlakovima iz Šida, njihov se dolazak očekuje već danas.

Iako je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio zatvaranje prihvanog centra u Opatovcu s početkom rada zimskog centra u Slavonskom Brodu, u njemu će se održavati ‘hladni pogon’ za slučaj da ponovo bude potreba za aktivacijom, potvrdio je u utorak glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džimugović, prenosi Hina.

Inače, kroz centar u Opatovcu od početka migrantske krize prošlo je oko 300  tisuća ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari