IZBORI 2015. Jovanović: koalicija Hrvatska raste ne prijeti spaljivanjem knjiga i smjenama ravnatelja

Izborni koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović je na konferenciji za medije koalicije Hrvatska raste rekao da na predstavljanjima njihova programa nema i neće biti “prijetnji spaljivanjem knjiga iz povijesti egzorcizmom, smjenjivanjem ravnatelja kazališta i glavnih urednika medija samo zato što misle svojom glavom” niti “vrijeđanja nekog samo zato što se preziva Jovanović”.

“Pravi Karamarkov 5 plus program je”, ustvrdio je Jovanović, “spaliti knjige u kojima ne piše što kvazipovjesničar Karamarko hoće, smijeniti ravnatelje kazališta i televizije jer ne misle kako Vaso i Karamarko kažu, dati otkaz novinarima ako Karamarku postavljaju zabranjena pitanja, zabraniti rad agencijama za istraživanje javnog mnijenja ako su rezultati loši za Karamarka te svim Riječankama i Riječanima, pa i svima u Hrvatskoj objasniti da su pravi domoljubi, po uzoru na Karamarka, samo HDZ-ovci”.

Program koalicije Hrvatska raste nudi ubrzanje gospodarskog rasta, jačanje konkurentnosti, poboljšanje poslovne klime te kao rezultat smanjenje nezaposlenosti, poručio je. Uz to nudi i poboljšanje učinkovitosti javnog sektora, poticanje decentralzacije i regionalnog razvoja te jačanje uloge velikih gradova s više od 100.000 stanovnika. Smanjenje broja jedinica lokalne samouprave namjerava se izvesti poticajnim mjerama i to poreznim, kako bi se manje same spajale s većima, rekao je.

Komentirao je HDZ-ove najave smanjenja PDV-a na 20 posto rekavši da bi to smanjilo proračunski prihod za 20 milijardi kuna, što bi značilo kompletni raspad sustava javnih financija.

Predsjednik i saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kazao je da je na Vladi danas usvojena odluka o dodjeli božićnica umirovljenicima. Istaknuo je da je 95 posto prijedloga HSU za zajednički program prihvaćeno, a među njima usklađenje mirovina s rastom troškova života, produljenje isplate obiteljskih mirovina nakon smrti supružnika i prijenos vlasništva domova umirovljenika s HZZO na osnivače, odnosno županije.

Predsjednica Hrvatskih laburista – stranke rada Nansi Tireli kazala je da se zalažu za zaštitu radnika, socijalnih prava i poduzetništva. Nova radna mjesta donose i povećanu potrošnju jer rješenje krize nije u štednji, rekla je. Istaknula je da u programu koalicije nema pukih obećanja raznih naknada, nego da je svaki planirani rashod pokriven prihodom.

(Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari