IZBORI 2015. Bandić okupio koaliciju 15 stranaka

Milan Bandić potpisao je u srijedu sporazum o političkoj suradnji s Međimurskom strankom i Hrvatskom europskom strankom, čime je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka solidarnosti i rada oko sebe okupila 15 stranaka u koaliciju za koju Bandić tvrdi da će sastavljati novu Vladu.

“Ova koalicija će sastavljati Vladu, zašto bi se priklanjali lijevo ili desno. Idemo raditi”, odgovorio je Bandić na konferenciji za novinare na upit kome će se prikloniti njegova koalicija bude li trebao birati između SDP-a i HDZ-a.

Bandić poručuje da se priklanja jedino građanima. “Običan sam čovjek koji ne fingira i ne baca parole. Uvijek idem u susret ljudima, ne samo pred izbore, nego 365 dana u godini”, rekao je Bandić te u svom stilu dodao da tako “i bakice i kumice ljubi svaki dan, a ne samo prigodno, kao neki”.

“Kad bi izbori bili svake godine, živjeli bismo pet puta bolje – ali samo na riječima. Ne mogu vjerovati poplavi obećanja i emocija. Ako ljudi ‘legnu na tu rudu’ i nasjednu obećanjima, jao nama”, rekao je.

Podsjetio je da i božićnice umirovljenicima, rodiljne naknade i ostalo Grad Zagreb dijeli već 15-16 godina. “Drugi tek sada nude ono što smo mi već apsolvirali. Gdje su bili prve godine mandata”, upitao je.

Bandić je rekao da njegova koalicija nudi socijalnu sigurnost, održivi gospodarski rast, ravnomjeran razvoj Hrvatske, bolje obrazovanje, jasniju ulogu javne i državne vlasti, bolje pozicioniranje u EU, te je najavio da će u utorak predstaviti zajednički program. “Biti zajedno u Hrvatskoj znači puno. To znači da smo već pobijedili”, rekao je.

Predsjednica Hrvatske europske stranke Naja Šebalj rekla je kako je u Bandiću prepoznala čovjeka koji se ne bori za fotelju nego za očuvanje nacionalnog identiteta, a predsjednik Međimurske stranke Damir Grašić ističe da ni SDP niti HDZ ne pružaju ništa novo biračima, pa očekuje promjenu i zapažen rezultat koalicije.

Bandićevu koaliciju čine i Istarski demokrati, Novi val – stranka razvoja, Stranka umirovljenika, Demokratska stranka žena, Hrvatska radnička stranka, Zeleni savez,  Zelena stranka, Umirovljenička demokratska unija, Hrvatska seljačko demokratska stranka, Stranka zelenih-eko savez, Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka i Nezavisni seljaci Hrvatske. (Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari