IZBORI 2015. Koalicija Hrvatska raste DIP-u donijela izborne liste

Čelnici koalicije Hrvatska raste, okupljene oko SDP-a, donijeli su u ponedjeljak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) liste za svih 10 izbornih jedinica u Hrvatskoj.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović novinarima je kazao kako je uvjeren da će koalicija sastavljati i slijedeću Vladu. “Hrvatska raste i nema povratka na staro, i to je poruka vrlo jasna, znam da je to parola, ali parola sa sadržajem i smislom”, rekao je.

Milanović nije odgovorio na koliko mandata računa u novom sazivu Sabora. “‘Ajmo pričekati rezultate izbora. Manje-više se vidi i kristalizira kako diše nacija, tko tu ima podršku i gdje. Na žalost, na razini Hrvatske su podjele Istok-Zapad preizražene, ako mene pitate. To nije po mom ukusu, ali to je stara stvar”, rekao je Milanović.

Dodao je kako se “vidi tko ima veću podršku za sastavljanje Vlade kao osoba, jer ovo je pitanje karaktera, pitanje povjerenja ljudi”.

“Naravno, ima i dosta ljudi koji žele nešto treće, i to je normalno. Sve to skupa mislim da nas vodi prema dobrom rezultatu, prema tijesnoj i teškoj utakmici i prema pobjedi”, ustvrdio je.

Uz Milanovića, u DIP-u su bili čelnici ostalih koalicijskih stranaka (SDP, HNS, HSU, AHSS, ZS i Hrvatski Laburisti), ali i Milorad Pupovac (SDSS) iz čije je stranke Boris Milošević, posljednji kandidat na listi u IX. Izbornoj jedinici (Zadarska, Šibensko-kninska, Ličko-senjska i sjever Splitsko-dalmatinske županije) , koji je kandidiran u kvoti SDP-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views