IZBORI 2015 – MOST-ova zastupnica Rusak za RTL: „Sve sam saznala iz medija, to je nedopustivo!“

Dojučerašnji suradnici (foto hina)

Gordana Rusak, buduća saborska zastupnica MOST-a koja je izabrana u I. izbornoj jedinici i za koju se nagađa kako bi se mogla pridružiti Dragi Prgometu, rekla je za RTL kako od sastanka koji je održan u srijedu u 18 sati, nije imala nikakvih kontakata s MOST-ovcima ni s Prgometom

14:47
Rusak za RTL: U vakuumu sam, nema nikakvih poruka, mailova ni poziva

Gordana Rusak, buduća saborska zastupnica MOST-a koja je izabrana u I. izbornoj jedinici i za koju se nagađa kako bi se mogla pridružiti Dragi Prgometu, rekla je za RTL kako od sastanka koji je održan u srijedu i 18 sati, nije imala nikakvih kontakata s MOST-ovcima ni s Prgometom.

“Ni sa kim nisam razgovarala. U vakuumu sam, nema nikakvih poruka, mailova, poziva. Zašto mene nitko nije kontaktirao? Vidim da se moje ime spominje u medijima, svašta se nagađa i to me zbunjuje. Mislim da bismo svi trebali sjesti za stol i razgovarati. Kako mogu imati mišljenje o ičijem postupku, kada sam sve saznala iz medija. To je nedopustivo”, rekla je Rusak za RTL.

14:37
Čuljak: HDZ iza nedjelje očekuje nastavak pregovora s MOST-om

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak u petak je rekao kako u njegovoj stranci od ponedjeljka očekuju nastavak pregovora s MOST-om o sastavljanju vlade.

“Iza nedjelje, nadamo se”, rekao je Čuljak ispred Središnjice HDZ-a, odgovarajući na upit kada očekuje nastavak pregovora s MOST-om. Novinarima je poručio kako im nema ništa novo reći ni o sastanku čelnika Domoljubne koalicije u Središnjci HDZ-a, a što već i ranije nije rečeno.

13:50
Lovrinović: Sve je moguće, pa i novi izbori

Član MOST-a Ivan Lovrinović izjavio je u petak kako Hrvatska ima samo 2016. da provede značajne reforme te da je MOST stabilan i inzistirat će na pet ključnih reformi – monetarnog sustava, pravosuđa, poreznog sustava, javne uprave i javnih poduzeća.

“Ako se one ne provedu, postoje najbolji izgledi da u 2017. hrvatska država bankrotira, posebno ako se kamatne stope u Americi podignu, za što postoje određeni signali”, poručio je glavni ekonomist MOST-a.

Na upit o vladi nacionalnog jedinstva, rekao je da je takav prijedlog bio, da će sutra biti sjednica MOST-a i da će se tada vidjeti dalje, a na pitanje o novim izborima odgovorio da je “sve moguće.”

13:09
U utorak sastanak koalicije Hrvatska raste s MOST-om

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da je, po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade.

Za sedam do deset dana vjerojatno će biti poznato je li sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa smanjio naše šanse, odgovorio je Vrdoljak na novinarski upit o posljedicama nedavnog tajnog sastanka Milanovića i Prgometa.

12:38
Kosor optužio SDP: ‘Milanović razbija MOST metodama iz totalitarnih vremena’

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor optužio je u petak SDP da razbija Most metodama iz totalitarnih vremena te izvijestio kako je sa stranačkim kolegom, novoizabranim zastupnikom Dariom Hrebakom potpisao zajednički zahtjev svih zastupnika Domoljubne koalicije da im predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao relativnim izbornim pobjednicima povjeri mandat za sastavljanje vlade.

11:43
Zasad nema novog sastanka HDZ-a i MOST-a

Iako se širi informacija kako su MOST i HDZ započeli drugi krug razgovora te da se on odvija u hotelu Sheraton, naš reporter nam javlja da Božo Petrov pije kavu u kafiću u Metkoviću.

Isto tako, s terena nam javljaju kako se Tomislav Karamarko za to vrijeme nalazio u središnjici HDZ-a, koju je napustio oko 11 i 30. Članovi Domoljubne koalicije koji su ranije viđeni kako izlaze iz središnjice su Damir Krstičević, Božidar Kalmeta, Darinko Kosor i Miro Kovač.

11:24
Kosor: ‘HSLS ostaje uz Domoljubnu koaliciju’

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je u petak da njegova stranka do kraja ostaje uz Domoljubnu koaliciju.

“S kim uđeš, s tim ostaješ. To je za časne ljude, a oni koji nisu časni, ti mijenjaju boje”, izjavio je Kosor novinarima prije ulaska u središnjicu HDZ-a.

11:13
Karamarko: ‘Čekamo da se MOST konsolidira i nastavimo pregovore’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u petak kako čeka da se MOST konsolidira kako bi nastavili pregovore o sastavljanju vlade.

“Ozbiljni smo u ovoj situaciji. Čekamo da se MOSTkonsolidira i nastavimo pregovore”, rekao je Karamarko prije ulaska u središnjicu HDZ-a gdje se sastao s partnerima iz Domoljubne koalicije.

10:31
Prgomet: ‘Bude li samo moj glas presuđivao, poštenije bi bilo ići na prijevremene izbore’

Drago Prgomet, koji je u četvrtak izbačen iz Nacionalnog vijeća MOST-a, gostovao je jutros u emisiji ‘Novi dan’ na televiziji N1 i tom prilikom rekao kako ne vidi ništa problematično u svom sastanku sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Na pitanje je li spreman podržati Zorana Milanovića u pokušaju da sakupi saborsku većinu, Prgomet je rekao da bi, ukoliko njegov glas bude taj koji bi presuđivao, bilo poštenije ići na prijevremene izbore.

09:12
MOST: Petrov nije znao za sastanak Prgometa i Milanovića

Iako bivši član MOST-a Drago Prgomet tvrdi kako je Božo Petrov znao da će se on sastati s predsjednikom SDP-a Zoran Milanovićem, u MOST-u ga demantiraju i kažu kako je on to napravio iza leđa Nacionalnog vijeća.

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja rekao je za Večernji list kako je Petrov za taj sastanak saznao na putu iz Zagreba u Metković, kada je vijest pročitao na portalima. Nakon toga je prvi čovjek MOST-a nazvao Prgometa koji mu je rekao kako je u stanu i nije spominjao sastanak s Milanovićem.

“Kad su novinari počeli zvati Božu Petrova za komentar novonastale situacije, ponovo je zvao Prgometa koji mu se nije javljao sve do sljedećeg jutra”, rekao je glasnogovornik MOSTA-a koji je također demantirao Prgometove navode da se Petrov sastao s Tomislavom Karamarkom.

(vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari