IZBORI 2015 Prgomet: Bude li samo moj glas presuđivao, poštenije bi bilo ići na prijevremene izbore

foto: vijesti.rtl.hr

“Bude li moj, ali samo moj glas presuđivao, onda mislim da bi bilo poštenije ići na prijevremene izbore”, rekao je Prgomet na televiziji N1 odgovarajući na pitanje je li spreman podržati Milanovića u pokušaju da sakupi saborsku većinu

Drago Prgomet, koji je u četvrtak izbačen iz Nacionalnog vijeća MOST-a, gostovao je jutros u emisiji ‘Novi dan’ na televiziji N1 i tom prilikom rekao kako ne vidi ništa problematično u svom sastanku sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Među ostalim, rekao je kako s Milanovićem nije vodio nikakve pregovore, već su samo razgovarali te je njemu i ministru Anti Kotromanoviću prenio stavove Nacionalnog vijeća MOST-a.

“Ne smeta mi ni da Petrov razgovara s Karamarkom ili Milanovićem. Nikad neću odbiti razgovore. Imamo situaciju u kojoj dvojica ljudi koji vode dvije najveće stranke i s njima treba razgovarati. Ja sam s Petrovom razgovarao o mojim kontaktima. Ja nisam ni imao ovlasti voditi razgovore niti sam ikoga predstavljao osim samog sebe jer smo mi nezavisni kandidati. Mene su jučer izbacili iz nečega čega nisam ni član. Petrov je znao da sam u kontaktu s Milanovićem, kao i s ljudima iz HDZ-a. Jedno je voditi službene pregovore, a drugo izvan tih pregovora pokušati ostvariti kontakt s tim ljudima. Ne vidim ništa problematično u tome jer jedino je vrijedno ono što je dogovoreno na Nacionalnom vijeću. Gospodin Petrov i dalje ima moju potporu da bude mandatar, ali imam problem s načinom pregovora”, rekao je Prgomet i dodao kako je jedina ponuda na tom sastanku bila oblična panceta koju je ponudila Kotromanovićeva supruga.

Na pitanje je li spreman podržati Zorana Milanovića u pokušaju da sakupi saborsku većinu, Prgomet je rekao da bi, ukoliko njegov glas bude taj koji bi presuđivao, bilo poštenije ići na prijevremene izbore.

Prgomet je rekao i da neće podržati predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka za premijera.

“Ja neću dići ruku za Karamarka kao budućeg premijera. Mislim da postoje puno bolji izbori unutar HDZ-a i mislim da su to i birači pokazali”, rekao je nekadašnji drugi čovjek HDZ-a.

Prgomet je rekao i kako se nakon izbacivanja iz MOST-a nije čuo s Božom Petrovom, ali da očekuje da će mu se uskoro javiti.

Iz MOST-a demantirali da je Petrov znao za sastanak Milanovića i Prgometa

Iako bivši član MOST-a Drago Prgomet tvrdi kako je Božo Petrov znao da će se on sastati s predsjednikom SDP-a Zoran Milanovićem, u MOST-u ga demantiraju i kažu kako je on to napravio iza leđa Nacionalnog vijeća.

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja rekao je za Večernji list kako je Petrov za taj sastanak saznao na putu iz Zagreba u Metković, kada je vijest pročitao na portalima. Nakon toga je prvi čovjek MOST-a nazvao Prgometa koji mu je rekao kako je u stanu i nije spominjao sastanak s Milanovićem.

“Kad su novinari počeli zvati Božu Petrova za komentar novonastale situacije, ponovo je zvao Prgometa koji mu se nije javljao sve do sljedećeg jutra”, rekao je glasnogovornik MOSTA-a koji je također demantirao Prgometove navode da se Petrov sastao s Tomislavom Karamarkom.

Drago Prgomet je u četvrtak gostovao u RTL Direktu gdje je rekao kako s Milanovićem nije pregovarao, već razgovarao u svoje ime. Dodao je i kako njemu ne smeta što je Petrov prije dva dana razgovarao s Karamarko, ako je to točno. Napomenuo je i kako je Božo Petrov znao za njegove kontakte s premijerom Milanovićem te da je znao kako je bio dogovoren sastanak s HDZ-ovim Reinerom koji je kasnije otkazan. (vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari