IZBORI 2015 ORaH neće ulaziti u Vladu, ali spreman na suradnju s lijevom opcijom

Predsjednica ORaHa , Mirela Holy izjavila je u Varaždinu, na predstavljanju liste za III. izbornu jedinicu te konferenciji za novinare o varaždinskom otpadu, da stranka neće ulaziti u buduću Vladu, ali je spremna na suradnju kroz Hrvatski sabor, odnosno s lijevom opcijom.

Odgovarajući na novinarski upit oko moguće suradnje nakon izbora Holy kaže da je spremna s lijevom opcijom sjesti za stol i razgovarati.

Ukoliko će o ORaH-u, o našim zastupnicima, ovisiti raspisivanje novih izbora onda smo spremni sjesti za stol s lijevom opcijom, ali nećemo ulaziti u Vladu. U tom slučaju će Vlada biti manjinska, a mi ćemo biti kontrolori izvršenja u parlamentu, izjavila je Holy ponavljajući stav stranke da se ne razmišlja o koalicijama nakon izbora.

Ponovila je i svoje protivljenje predizbornim koalicijama. Ističe da je izborna politika ORaHa zabrana prijeizbornih koalicija jer one, naglašava Holy, ignoriraju ono zbog čega politika postoji a to je nuđenje konkretnih programa, sadržaja i projekata za rješavanje problema ljudi u društvu.

Ako u jednoj koaliciji imate stranke od spektra desnice do spektra ljevice postavlja se pitanje kakav program nudite građanima i sve postaje gola grabež za fotelje, rekla je Holy . Potvrđujući da su im ponude za koaliranje stizale sa svih strana, ali i da su sve odbijene.

Inače, Orah u III. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku i Međimursku županiju, očekuje osvajanje barem jednog, a moguće i dva mandata.

Prvi na ORaHovoj listi za tu izbornu jedinicu, Kristijan Mavrek iz Međimurske županije, najavio je u idućih 20-ak dana intenzivan rad na terenu, ali i da se u ove dvije godine, koliko ORaH postoji, dobro radilo u sve tri županije na sjeveru Hrvatske. Dodaje da je Orah imao dobre rezultate na europarlamentarnim izborima. Ujedno organizacijski stranka pokriva gotovo sve gradove u ove tri županije. Orah na listi za III. izbornu jedinicu ima po sedam kandidata i kandidatkinja. (Hina)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari