ŠTO NAM DONOSI VIKEND?

IZDANO UPOZORENJE Ne spremajte kišobrane, na nekim mjestima se očekuje pravi ‘vodopad’

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva

Umjereno do pretežno oblačno danas, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, češća kiša, ponajprije na Jadranu, osobito sjevernom te uz njega, a obilnije oborine ponovno su moguće potkraj dana i u noći na subotu.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, kratkotrajno u okretanju na sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar.

Posvuda kiša i pljuskovi, lokalno i obilni – na snazi su upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda, mjestimice se očekuje i više od 50 litara po metru kvadratnom, piše RTL.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 20 do 25 stupnjeva.

U subotu kiša, a onda razvedravanje

A vikend napokon donosi stabilizaciju vremena. Još u subotu kiša i pljuskovi, izraženiji u noći i ujutro, a onda će postupno prestajati – prvo u unutrašnjosti, poslijepodne i na Jadranu.

Od nedjelje stabilnije. Najava je to većinom sunčanog novog tjedna. Umjereno i jako jugo će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će tijekom vikend još malo rasti, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari