KAZNENO DJELO

Izmjenama Kaznenog zakona povećana prava našim četveronožnim prijateljima

Ilustracija

Nedavno usvojenim izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, od sada se napuštanje kućnog ljubimca, domaće ili divlje životinje tretira kao kazneno djelo te se kao takvo prijavljuje policiji ili općinskom državnom odvjetništvu.

Kazna za napuštanje životinje sada iznosi do godinu dana zatvora, odnosno do dvije ako je napuštanjem prouzročena smrt životinje ili je napušten veći broj životinja.

Povisuju se i kazne za kazneno djelo ubijanja i mučenja životinja na kaznu zatvora do dvije godine ili do tri godine ako se ta kaznena djela počine iz koristoljublja.

Također, zlostavljačima i ubojicama životinja odsad se može izreći sigurnosna mjera zabrane držanja i nabavljanja životinja, u trajanju od jedne od pet godina. Ove promjene predstavljaju važan korak u jačanju zaštite životinja u našoj zemlji. Više o izmjenama Kaznenog zakona možete pročitati ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari