BOLESTAN I MINISTAR OBRANE

Je li Putin bolestan? Snimka potaknula nagađanja: ‘Depresivan je, čvrsto se drži za stol, tapka nogom’

Screenshot Twitter video

Osim njega, i ruski ministar obrane nije dobrog zdravlja. O njemu se govorilo da je imao srčani udar

Jučer, na 58. dan ruske invazije na Ukrajinu sastanak su održali predsjednik Rusije Vladimir Putin i ministar obrane Sergej Šojgu

Nakon što se Šojgu jedno vrijeme nije pojavljivao u javnosti, špekuliralo se o njegovom zdravlju.

Tada se oglasio savjetnik ukrajinskog ministra vanjskih poslova Anton Geraščenko koji je ustvrdio da je Šojgu imao – srčani udar.

”Imao je ima srčani udar. Zato se od sredine ožujka ne pojavljuje u javnosti. Šojguov srčani udar dogodio se nakon teške Putinove optužbe za potpuni neuspjeh invazije na Ukrajinu”, napisao je na Facebooku.

Isto tako, snimka sastanka potaknula je nagađanja o zdravlju Putina. 

Društvenim mrežama tako se šire snimke i fotografije gdje se mnogi pitaju zašto tijekom cijelog sastanka ruski predsjednik desnom rukom čvrsto drži stol. Cijelo vrijeme sjedi pogrbljeno, a desnom nogom tapka nogom. 

Bivša zastupnica u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva, Louise Mensch već je prije više od mjesec dana napisala članak u kojem se nagađa da Putin ima bolest.

“Vladimir Putin ima Parkinsonovu bolest i ovdje ga možete vidjeti kako se hvata za stol tako da mu se ne vidi ruka koja se trese, ali ne može spriječiti tapkanje nogom”, napisala je. 

Novinar Kyiv Independenta, Illia Ponomarenko upitao je na Twitteru:

“Izgleda li i vama Putin sve manje zdravo svakim danom rata?” Dodao je da vidi drastičnu razliku od početka invazije i sada.

Poznati ekonomist i pisac Anders Åslund kaže pak kako osim Putina i ministar Šojgu izgleda bolesno. 

“Putinov sastanak sa Šojguom pokazuje da su oboje depresivni i lošeg zdravlja. Šojgu mora čitati Putinu i teško govori što sugerira da su glasine o srčanom udaru vjerojatno točne. Loša izvedba”, napisao je Åslund.

Dodajmo da ruski medij Projekt, koji je zabranjen u Rusiji, već je na samom početku travnja objavio da Putina stalno prati liječnik specijaliziran za rak štitnjače te da ruski predsjednik od samog početka invazije ima značajan broj zdravstvenih problema, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari