DRAMATIČNO SPAŠAVANJE

Video | Policajci koji su spasili dječaka iz rijeke: ‘Bila je jako opasna situacija, jedva smo ga izvukli’

Spašavanje su dovršili i policajci PU varaždinske, kojima je od poziva do mjesta nesreće trebalo pet minuta

Drama s dječakom koji je upao u Dravu nakon što ga je gurnula srna završila je uspješno, no u svemu je ključna bila brzina i spretnost policajaca koji su se odazvali akciji.

Policajci potvrđuju koliko je to bila opasna situacija, s obzirom na neposrednu blizinu hidroelektrane Varaždin. Kada je brana dignuta, voda ide ja brzo. Pošto je dječak sat vremena bio u vodi, bio je jako pothlađen. Dodatni problem je to što su rubovi sklisku, a problem je bilo i spašavanje.

Spašavanje su dovršili i policajci PU varaždinske, kojima je od poziva do mjesta nesreće trebalo pet minuta.

“Bili smo u neposrednoj blizini, u mjestu Sračinec, imali smo velike sreće. Požurili smo koliko smo mogli, u vodi ugledali pothlađeno dijete koje se držalo za konopac”, rekao je jedan od policajaca, Neven Sambolec.

Iako nekoliko metara od vode rijeka izgleda pitomo, situacija je bila vrlo zahtjevna.

“U trenutku kada smo se popeli na nasip ugledali smo dječaka koji se jedva popeo na konopac. Bio je dosta pothlađen i u stanju šoka. Bez razmišljanja smo se spustili prema njemu. Ja sam ga primio za ruke, bacio preko sebe, uhvatio me adrenalin. Zajedno smo se uspjeli popeti na nasip. Bilo je jako nezgodno, na sve četiri samo dospio do gore”, rekao je drugi policajac koji je sudjelovao u akciji spašavanja, Dejan Kučko.

Dječak je bio pothlađen, nije mogao komunicirati, a djeca su bila u velikom šoku. Smirili smo djecu, stavili smo im jakne, stavili dječaka u službeno vozilo i čekali dolazak hitne pomoći.

A jesu li djeca dobro reagirala, s obzirom na to da su prvo pozvali sestru, a tek onda policiju?

“Djeca su vrhunski reagirala, oni su ga i sami pokušali izvući. Na svu sreću završilo je sretno”, kaže.

Priznaju da ovo nije svakodnevna situacija i da su ponosni na sebe što su uspjeli spasiti jedan mladi život, za RTL izvještava Boris Mišević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari