SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Jedna županija razmišlja o uvođenju strožih mjera za Uskrs: ”Ako bude ovakva ili gora situacija…”

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog velikog rasta broja zaraženih koronavirusom, u Splitsko-damatinskoj županiji maksimalno će se povećati kontrole poštivanja mjera, najavljuju iz Stožera civilne zaštite.

Među zaraženima je sve više mladih, a udio pozitivnih među testiranima je 20 posto. Raste i broj hospitaliziranih te onih na respiratoru. Jučer je bilo 198 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a otprilike takva brojka očekuje se i danas, pišu Vijesti.hr

“Sve je više primjedbi sugrađana da se mnoge mjere ne poštuju, da se održavaju okupljanja… Stoga ćemo naložiti općinskim i gradskim stožerima da maksimalno povećaju kontrole i upozorenja. Od 1.3.-15.3. imali smo sedam prekršaja na području SDŽ-a zbog prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i okupljanja ljudi u unutarnjem dijelu objekata. A veliki problem su privatna okupljanja, u privatnim objektima i stanovima”, rekao je danas Lula Brčić, načelnik stožera CZ SDŽ-a.

Dosta je primjedbi i na nepoštivanje mjera u javnom prijevozu, a pojedinici uđu s maskom pa je onda skinu. Inspektora civilne zaštite i policije nema toliko da bi mogli pratiti svakog pojedinca, kaže Brčić, ali će zato tražiti mobilizaciju i pomoć općinskih i gradskih stožera.

Na pitanje hoće li za Uskrs možda biti ograničena javna okupljanja, Brčić poručuje:

“Razmišljamo o tome. Ako bude ovakva ili gora situacija morat će doći do restrikcija.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari