ISPALI TESLA I KRALJ TOMISLAV

Kako želite da izgleda hrvatska kovanica eura? Odaberite svoje favorite i glasajte!

Foto: Unsplash

Karta Hrvatske, šahovnica, kuna, Dubrovnik i glagoljica je pet motiva koje je su Komisije za odabir prijedloga likovnog rješenja nacionalne strane eurokovanica i Komisije za novac HNB-a izabrali kao najbolje za hrvatske kovanice eura, a sada je na stranici euro.hr omogućeno da na stranici euro.hr i građani ocijene te motive. 

Iza ovih pet ostali su Nikola Tesla, Dalmatinski pas, Vrančićev Homo Valens i Kralj Tomislav, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Na stranici euro.hr objašnjava se da svaki od predloženih motiva možete ocijeniti ocjenama od 1 (jedna zvjezdica) do 5 (pet zvjezdica), pri čemu 1 označuje “uopće mi se ne sviđa”, a 5 “najviše mi se sviđa”.

“Svaki motiv može dobiti bilo koju od pet mogućih ocjena, što znači da više motiva, ili čak svi, može dobiti istu ocjenu. Nakon što ste ocijenili sve motive, možete predložiti i svoju ideju za jedan dodatan motiv. Vaše ocjene za navedenih pet motiva bit će zabilježene neovisno o tome jeste li poslali i svoj osobni prijedlog”, objašnjava se na stranici euro.hr.

Cilj Hrvatske je izabrati tri motiva koliko ih ima najviše država EU. Projekt izbora motiva trebao bi se završiti u srpnju, u kolovozu bi trebao biti raspisan natječaj za likovno rješenje odabranih motiva koje bi bilo izabrano u rujnu. Važno je da se do 15. listopada cijeli proces izbora završi, rečeno je na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća za uvođenje eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari