NISKE TEMPERATURE

Video | Kakvo će vrijeme biti za vikend? Pred nama nekoliko pravih zimskih dana, a onda….

U Dalmaciji više sunca prema sjeveru gdje će bura već imati jake, do večeri i olujne udare

Nalazimo se između dva sustava, stabilnije anticiklone sa sjeveroistoka kontinenta i ciklonalnog vrtloga u Sredozemlju. Upravo će ciklona danas imati jači utjecaj kako će se produbiti ad jugom Italije i iznad Jonskog mora, prije nego oslabi u danima vikenda na svom putu dalje na jugoistok.

ČETVRTAK

Ujutro i prijepodne na kopnu oblačno, tmurno, ali još uglavnom suho, tek će malo slabog snijega još biti u Gorskom kotaru i dijelu Like. Više oblaka bit će i u Dalmaciji, ponegdje i malo kiše, ali uglavnom na otocima gdje će puhati do umjeren istočni vjetar, na otvorenome i jugo. Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, ali uz umjerenu i jaku buru. Jutro posvuda hladno, na kopnu za nijansu hladnije, uglavnom oko nule ili manji minus.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje većinom oblačno uz tek manju mogućnost za slabu susnježicu ili slab snijeg, posebice na području Banovine. Temperatura malo niža, bit će oko 3-4 °C. No, pojačati će sjeveroistočni vjetar, do večeri već umjerene jačine pa će se činiti hladnije.

I na istoku dosta oblaka, ali će ovdje izglednija biti povremena susnježica, sve češće i slab snijeg, osobito prema kraju dana u Posavini i u slavonskom gorju. Vjetar umjeren sjeveroistočni, a temperatura oko 3 °C, lokalno i niža.

U Dalmaciji više sunca prema sjeveru gdje će bura već imati jake, do večeri i olujne udare. Kiša pa i pokoji pljusak praćen grmljavinom mogući su na otocima, osobito udaljenijim, no do kraja dana koja kap se očekuje i ponegdje uz obalu na širem dubrovačkom području. Temperatura oko 11 °C, niža u zaobalju.

Na sjevernom Jadranu sutra najviše sunca, ali i najvjetrovitije uz jaku na udare olujnu buru, a u velebitskom kanalu će zasigurno već biti i orkanskih udara. Oblačno i tmurno u gorskim područjima, slab snijeg uglavnom navečer. Malo hladnije, ali na buri će se činiti i znatno hladnije nego u unutrašnjosti.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do nedjelje na kopnu oblačno uz povremeno slab snijeg i u nizinskim područjima, češći u istočnim područjima gdje će biti i tanjeg, uglavnom samo dekorativnog snježnog pokrivača. Kraj tjedna bez oborina, a bit će napokon i sve više sunca. No, iako će danju biti manje hladno, jutra će biti još hladnija, početkom idućeg tjedna uz izraženije minuse.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu barem djelomice sunčano, iako će povremeno biti promjenjive naoblake. Uz više oblaka i buru koja pahulja može u petak zalepršati u Primorju. Do nedjelje duž cijele obale vrlo vjetrovito, a podno Velebita i Biokova bura će mjestimice biti i orkanske jačine. Temperatura u blagom padu, izvještava Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari