KAKVO NAS VIJEME ČEKA: Stiže nam još jedan snijeg, na Jadranu pljuskovi s grmljavinom

U sljedećim nas satima čeka sve više oblaka. S njima raste i mogućnost za kišu i pljuskove s grmljavinom kojih će prvo biti na krajnjem sjeveru

Prema prognozama meteorologa Nikole Vikić-Topića, danas se u Hrvatskoj očekuje još malo snijega, ovaj put ne u Dalmaciji nego na sjeverozapadu Lijepe naše (Međimurje, Zagorje, duž slovenske granice, okolica Zagreba) te u Gorskom kotaru i Lici. Snijeg će najvjerojatnije početi padati prije na sjeverozapadu nego u Lici i Gorskom kotaru. Prvo će ga napadati u višem gorju, a kasnije će ga vjerojatno biti i u nižem gorju. Ne može se isključiti niti i vrlo malo u nizinama.

U sljedećim nas satima čeka sve više oblaka. S njima raste i mogućnost za kišu i pljuskove s grmljavinom kojih će prvo biti na krajnjem sjeveru, a onda će se širiti i drugdje. Vjetar će okretati na sjeverni, tako da će temperatura brzo padati.

Njenim padom kiša će prvo u višem gorju prijeći u snijeg, onda i u nižem gorju, tako da malo pahulja može biti i u Međimurju, Zagorju, okolici Zagreba te duž cijele slovenske granice sveukupno se ne očekuje veća količina snijega, no svejedno je potreban velik oprez u prometu s obzirom da su mnogi već stavili ljetne gume.

Na Jadranu se očekuju kiše te pljuskovi s grmljavinom. Puhat će jako jugo koje kasno navečer i u noći okreće na buru.

Do daljnjega se nazire dugotrajna stabilizacija i zatopljenje (ono što ljudi pogrešno nazivaju proljeće).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari