NE ODGOVARAJTE NA OVE PORUKE! Hrvatski teleoperateri reagirali na SMS sumnjivog sadržaja: Blokirali pošiljatelja

Najnovija ‘fora’ prevaranata je slanje poruka s pozivnim brojem Sejšela koji svoju žrtvu traže da ih hitno nazovu na taj broj

Kad se prevaranti dokopaju broja nečijeg mobitela, šalju SMS-ove koji pozivaju vlasnike da odgovore kako bi aktivirali neku pogodnost koju nude u poruci (koju na kraju neće dobiti jer je cilj prevaranata samo dobiti odgovor).

Ako vlasnik mobitela na poruku odgovori, tada poruke počinju dolaziti po nekoliko puta dnevno, a time raste i račun za mobitel. Svaku poruku naplaćuju, a nije ih se lako riješiti. Do brojeva mobitela dolaze na internetu.

broj2

Na upit Vijesti.hr o poduzetim mjerama protiv neželjenih poruka, hrvatski teleoperateri navode kako su navedene brojeve blokirali, a ukoliko korisnici i dalje primaju poruke sumnjivog sadržaja, korisnike mole da poduzmu slične mjere – blokiranje i neodgovoranje kako bi se eventualna šteta spriječila.

broj3
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari