KAKVO NAS VRIJEME ČEKA? Doznajte kad stižu kiša i osvježenje

Foto: Ilustracija

Ušli smo u još jedan ugodan i pretežno sunčan jesenski tjedan u kojem će temperature biti nekoliko stupnjeva iznad prosjeka

Iako je dan osvanuo nešto oblačnije nego protekli, riječ je samo o prolaznoj naoblaci koja rijetko gdje može dati malo kiše.

SUTRA

Sutra će u cijeloj zemlji biti malo više sunca nego danas, ali još uvijek i promjenjive naoblake. Nešto je manja mogućnost za kišu, iako se ona ne može potpuno isključiti. Koja kap je tako moguća ponovno na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici. Jutarnja će temperatura biti između 7 i 10 °C, a najviša dnevna između 18 i 22 °C. Na Jadranu ujutro oko 17 °C, poslijepodne oko 24 °C, u Dalmaciji i dalje uz slabo do umjereno jugo, a na sjeveru buru.

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

Na obali se od srijede do kraja tjedna nastavlja pretežno vedro razdoblje, tek povremeno uz malo tankih, visokih oblaka. U srijedu će još puhati jugo, a onda sjeverozapadni vjetar i bura, no unatoč tomu bit će ugodno s najnižom jutarnjom temperaturom oko 16 °C, a najvišom dnevnom između 23 i 25 °C.

OSTATAK TJEDNA U UNUTRAŠNJOSTI

Od srijede do subote na kopnu će ponovno biti sunčanije, povremeno uz umjerenu naoblaku s time da će to većinom biti oni visoki, tanki i prozirni oblaci, cirrusi, koji ne daju kišu. Jutra će biti svježa s temperaturom između 7 i 10 °C, lokalno i s maglom, uglavnom u blizini rijeka, no ona će se već do 8 sati posvuda razići. Danju će biti vrlo ugodno, između 20 i 22 °C. Tek krajem tjedna i početkom idućeg raste mogućnost za kišu i osvježenje. No valja imati na umu da prognoza za to razdoblje još uvijek nije sasvim pouzdana, pa ne možemo reći u kojoj će to mjeri biti. Za sada se čini – relativno blago.

DALJNJI IZGLEDI – STIŽE LI PROMJENA?

Dakle, ušli smo u još jedan ugodan i pretežno sunčan jesenski tjedan u kojem će temperature biti nekoliko stupnjeva iznad prosjeka. Inače, u ovo doba godine na kopnu su one najviše dnevne temperature prosječno oko 18 °C, a na Jadranu oko 20 °C. Ipak, polako se nazire i mogućnost za promjenu i to krajem tjedna te početkom idućeg. Tako, iako prognoza za to razdoblje još nije jako pouzdana, prema nekim trenutnim pokazateljima, sljedeći bi tjedan lako mogao biti kišovitiji i hladniji, u stvari, mogli bismo reći primjereniji jesenskom dobu godine. Zato ovaj tjedan još iskoristite dobro za sve radove na otvorenom koji su ostali nedovršeni, a za sve nove informacije pratite naše prognoze svaki dan u RTL Vijestima u 16:30, RTL-u Danas u 18:30 te na našoj FB stranici RTL Vrijeme na kojoj možete sudjelovati i u našim fotografskim

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views