PROGNOZA VREMENA

Video | Kakvo nas vrijeme čeka u novom tjednu? Stiže promjena – a za njom još jedna!

U novi tjedan ulazimo sa stabilnijim vremenom, a najtoplije će biti u srijedu i četvrtak, a od sredine tjedna uz jugozapadno strujanje i približavanje nove doline nestabilnije, a mogući su i izraženiji pljuskovi

Nakon tmurnijih i kišnijih dana, stiže nam ljepše vrijeme.

U nedjelju prijepodne bit će u nekim dijelovima Hrvatske još uvijrk nestabilno s povremenom kišom ili pljuskovima, još je rijetko moguće i poneko grmljavinsko nevrijeme, javlja RTL.

Na kopnu slab vjetar, a uz obalu slaba do umjerena bura, prema sredini dana i sjeverozapadnjak.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima će prema kraju dana oblaka biti sve manje, ali još će u početku pasti poneki pljusak. U Slavoniji, Baranji i Srijemu prema večeri vedrije, a još poneki pljusak moguć je oko gorja, u Podravini te rijetko u Posavini.

Pljuskova će poslijepodne biti i u Dalmaciji, osobito srednjoj i u Zagori. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverozapadnjak, a temperatura između 25 i 29 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu popodne više sunca, ali još uvijek je moguće malo kiše ili poneki kraći pljusak – i to osobito oko Rijeke i u gorju.

Sredinom tjedna sunce

U novi tjedan ulazimo sa stabilnijim vremenom.

U početku će prevladavati sunčano, a tek će ponegdje rano ujutro biti magle. Najtoplije će biti u srijedu i četvrtak, a od sredine tjedna uz jugozapadno strujanje i približavanje nove doline nestabilnije, a mogući su i izraženiji pljuskovi.

I na Jadranu u novom tjednu sunčano, vedro, u početku i ugodno toplo, zatim mjestimice i vruće, a onda vrijeme po južini.

U srijedu na sjevernom dijelu očekuju se pljuskovi, u četvrtak lokalno izraženi, a onda je izgledno da će obilnih oborina biti duž cijele obale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari