UVELI LIMIT NA ŠEĆER

Svakom dvije kile i dosta! Nakon Vladinih mjera u poznatoj trgovini ograničili kupnju šećera

Foto: Društvene mreže

Iz trgovine je potvrđeno da je na šećer uveden limit nakon što je cijena šećera ograničena

Slavonac Darko Pešutić jutros u jednoj lokalnoj trgovini nije mogao kupiti više od dvije kile šećera, piše Jutarnji list. “Gledajte, moram ispeći pekmez od šljiva i došao sam po četiri kile šećera, a meni žena kaže – ne može, dozvoljene su samo dvije. Rekao sam joj, slušaj, ja nosim četiri, a ti ih kucaj kako god znaš i umiješ”, ispričao je u telefonskom razgovoru.

Iz trgovine je potvrđeno da je na šećer uveden limit. “Možete uzeti maksimalno dvije kile. Ne znam što da vam kažem, možete obići više trgovina ako vam baš treba”, rekla je djelatnica i potvrdila da je to uvedeno nakon što je cijena šećera ograničena.

“Ja imam registriran OPG i imam tri hektara šipka kojeg ću uskoro brati i od njega raditi pekmez. Pa gdje da kupim šećer? Ok, obići ću autom, ali Boso je jedina trgovina u našem mjestu i to će biti veliki problem svima onima koji su teže pokretni ili nemaju vozilo”, požalio se čitatelj Jutarnjeg.

Gube dosta novaca po kilogramu

Jutarnji je kontaktirao vlasnika Bosa, Bosiljka Stanića koji je potvrdio kako je uvedeno ograničenje. “Mi na šećeru trenutno gubimo kunu i 50 lipa po kilogramu u odnosu na nabavnu cijenu. Ograničenje smo uveli kako bismo spriječili udar potrošača, a za dalje ćemo vidjeti. Mislim da to neće biti problem za obične potrošače već za vinare, slastičare i ostale koji trebaju veću količinu šećera”, kazao je Stanić za Jutarnji.

Podsjetimo, Vlada je prije dva dana ograničila cijene devet namirnica, među kojima je i šećer koji sada ne smije prelaziti cijenu od 7.99 za kilogram, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari