PREMA DOSTUPNIM INFORMACIJAMA

Video rekonstrukcija nesreće kod Novske. Pogledajte što se točno dogodilo

RTL

Prema svim dosad dostupnim informacijama o strašnoj nesreći sinoć u Novskoj RTL je uspio rekonstruirati što se sinoć dogodilo

Do teške željezničke nesreće došlo je na potezu pruge između Novske i Okučana, 2 kilometra prije stajališta u mjestu Rajić. Već se spustio mrak, bilo je oko 21:30. Pruga na tom području ima dva kolosijeka. Obnovljena je europskim novcem 2014. i na njoj je maksimalna dopuštena brzina čak 160 kilometara na sat.

Iz smjera Šida desnim kolosijekom prvo je stigao teretni vlak koji je putovao iz Turske prema Češkoj, a 30 vagona kroz Hrvatsku je vukla lokomotiva tvrtke Enna transport. Na području Novske stao je, neslužbeno nakon što je strojovođa primijetio da vlak ne može ubrzati. O tome je obavijestio svoje nadređene.

Ubrzo nakon toga istim kolosijekom, velikom, ali još uvijek nepoznatom brzinom – u zadnji kraj teretnog vlaka zabio se 40 godina star HŽ-ov putnički vlak, takozvani mađarac koji je vozio na relaciji Vinkovci – Novska. Od siline udarca teško je oštećen ispao s tračnica na drugi kolosijek, a prevrnuo se i jedan teretni vagon.

Rekonstrukciju pogledajte u prilogu:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views